Kılıçdaroğlu: Antidemokratik uygulamaların takipçisiyiz

Kılıçdaroğlu: Antidemokratik uygulamaların takipçisiyiz

CHP liderinin OHAL’e ilişkin olarak farklı izleme grupları oluşturduklarını anlatarak, “Antidemokratik bütün uygulamaların takipçisi olacağız” dediği belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün parti genel merkezinde eski CHP milletvekilleri Melda Onur ve Rıza Türmen, eski HDP milletvekili Levent Tüzel, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve eski Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen tarafından oluşan Demokrasi için Birlik Koordinasyon Komitesi’ni kabul etti. Milliyet’in aldığı bilgilere göre ekim ayında İstanbul’da geniş katılımlı bir “Demokrasi Buluşması” gerçekleştirmek isteyen heyet, Kılıçdaroğlu’nu da davet etti.

Endişelerini aktardı

Heyetin, Kılıçdaroğlu’na 15 Temmuz darbe girişiminin ardından izlenen politikalara yönelik duydukları endişeyi aktararak, “Bir darbeden kurtulduk ama darbeden kurtuluşun ertesinde yaşanan olayların demokrasiyle bağdaşır yanı yok. Bu süreci bir an önce atlatalım” ifadesini kullandıkları belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun endişelere kısmen hak verdiğini anlattığı, “Antidemokratik bütün uygulamaların takipçisi olacağız. Birden fazla alanda izleme grubu oluşturduk. Yargıya yönelik, eğitime yönelik olarak... Elbette darbeyle ilgili bütün önlemlerin alınmasını darbe girişimine katılanların yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz ancak, bu sürecin bir cadı avına dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandığı kaydetti.