Kılıçdaroğlu: Atatürk ortak değerdir

Kılıçdaroğlu: Atatürk ortak değerdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargının yapısını sil batan değiştiren tasarıya karşı sivil toplum örgütlerine çağrı yaparak, “Türkiye’nin düzeninin değişmesiyle eştir. Sadece Meclis grubumuz değil, barolar, hukukçular, tüm kadın dernekleri, iş dünyası topyekün karşı çıkmalı. Hatta AKP’liler bile buna karşı çıkmalıdır. Bu dönemde siyasi cinayetler olursa şaşırmam” dedi.

Alınan bilgiye göre Kılıçdaroğlu, dün toplanan MYK’da özetle şu değerlendirmelerde bulundu:
DOKUNULMAZLIKTAN ÖNEMLİ
“Bu paket her türlü hukuksuzluğun önünü açar. Eğer bu yasalaşırsa Türkiye’de ne medya kalır, ne siyaset kurumu, ne de milletvekili. O noktadan sonra her türlü hukuksuzluk yapılabilir. Yargıtay ve Danıştay’ın yapısının değiştirilmesi Türkiye’nin düzeninin değişmesiyle eştir. Bu pakete karşı sadece Meclis grubumuz değil, barolar, hukukçular, tüm kadın dernekleri, iş dünyası topyekün karşı çıkmalı. Bu düzenlemenin ardından yandaş olmayan herkes yok olur. Dokunulmazlıklara tepki göstermek yerine arkadaşlarımız buna tepki göstersin, çünkü dokunulmazlıklardan daha önemli bir konu. Hedef ‘Paralel Yapı’ falan değil, kendisi gibi olmayan herkestir, MHP de, HDP de, CHP de. Bu konuda bütün siyasi partiler ortak ses çıkarmalı. Hatta AKP’liler bile buna karşı çıkmalıdır.
Türkiye’ye bir geri adım dayatılıyor. Başkanlığa izin vermediğimiz için saldırıyorlar. Sonuna kadar direneceğiz. Biz direndikçe iftira atacaklar ve saldıracaklar. Herkes hazırlıklı olsun. Saldırılar sıklaşacak. 24 milletvekilimizi ‘Teröristleri ziyaret etti’ diyerek hedef gösterdiler. Bu dönemde siyasi cinayetler olursa şaşırmam. Oysa arkadaşlarımız kimseyi ziyaret etmedi. Ziyaret ettikleri gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül ile tutuklu akademisyenlerdi. Onlar terör örgütü üyesi gibi gösteriliyor ve milletvekilerimize iftira atıyorlar. Biz geri adım atarsak Türkiye de geri adım atar. Ölmeyi göze alacağız, ama boyun eğmeyeceğiz. Tüm partililer buna inanırsa Türkiye teslim olmaz, yoksa anamızdan emdiğimiz süt, yediğimiz ekmek haram. Bu iktidar değil istiklal mücadelesidir.
ATATÜRK ORTAK DEĞERDİR
Anayasa’dan Atatürk’ü kazımak istiyorlar. Atatürk ve onun kurduğu laik Cumhuriyet, dünyada bizi diğer Müslüman ülkelerden farklı konuma koyuyor. Bugün Suriye, Libya, Irak, Mısır gibi değilsek bunu Atatürk’e borçluyuz. Atatürk olmasaydı Türkiye olmazdı. Bunlar Suudi Arabistan’ı örnek alıyorlar. Orada hâlâ kadınların araba kullanıp kullanmayacağı tartışılıyor. Arabistan bir aile tarafından yönetiliyor, bunlar da onlar gibi Türkiye’yi Saray’dan yönetmek istiyor. Atatürk tüm vatandaşların sağcı solcu demeden ortak değeridir.
KİM SUÇLU KİM SUÇSUZ
(Dokunulmazlıkların kaldırılması) Korkum yok. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi veriyorum. Bedeli ne olursa olsun ödemeye hazırım. Bu fezlekeler Saray’ın emriyle düzenlendi. Sonunda ben onları yargı karşısına çıkaracağım. Kim suçlu kim suçsuz dünya görecek.”(Hürriyet)