Kılıçdaroğlu: Bakanı Zaytung kadrosuna alın!

Kılıçdaroğlu: Bakanı Zaytung kadrosuna alın!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

 Kılıçdaroğlu , konuşmasına başlamadan önce  CHP'de göreve başlayanların rozetini taktı. "Batman İli Sason İlçesinden Cuma Uçar bundan sonra siyasetini CHP çatısı altında gerçekleştirecek. Yaşar Okuyan da siyasi birikimini bundan sonra CHP çatısı altında aktarmaya devam edecek." dendi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Her kafadan ortak bir dil kullanılarak bize yöneltilen eleştireleri biliyorum, bir talimatla havuz medyasının attığı başlıkları da biliyorum. Biz bu dimdik duruşu sizlerin duruşu ile yerine getireceğiz.

Biz yaşanabilir, huzurlu bir Türkiye istiyoruz. İnsanı seviyorsan o sorunları çözme konusunda kararlı olacaksın.

Efendim bugün 5 Şubat, sayın Adnan Kahveci'nin ölüm yıldönümü. Uzun süre birlikte çalıştık. Son derece idealist bir insandı. Aramızdan 26 yıl önce bir kazayla ayrıldı ve onu saygıyla anmaya her zaman devam edeceğiz. 12 Eylül darbesinden sonra yurt dışına gidenler için özel bir çaba sarf etti. Bunlardan biri de Selda Bağcan'dı.

-En adaletsiz vergi enflasyon vergisidir. Mutfakta yangın çıkmasını sağlayan vergi enflasyon vergisidir. Pek çok sorun enflasyondan kaynaklıdır. Ne diyorlardı? Enflasyon tek haneli rakamlara inecek diyorlardı. 2004'teki rakamı yakaladılar. Eskiden o kalabalık pazarlarda tek tük insanlar geziyor.

-Ne oldu da bir yılda bu zamlar geldi? Bir yıllık değişimi veriyorum. Kuru soğan artış artış %231. Biberde artış %155, patlıcan %124 bu mutfakta yangın var derken bunu kast ediyoruz. Asgari ücrete ne kadar zam yapıldı? %26 soğandaki artış %233.

-Sen bu ülkenin ekonomisini sağlam temeller üzerine oturttun da fiyatlar mı yükseldi? İhracatı da yasakladılar o da tutmadı. Tarım Bakanı çıktı et yemeyin ot yiyin dedi. Otun fiyatı arttı. Bu Tarım ve Orman Bakanı'nı Zaytung kadrosuna alırsanız çok memnun olurum.

Ayrıntılar geliyor...