Kılıçdaroğlu bombaladı: Her gelenin tokat attığı, dünyanın şamar oğlanı Erdoğan!

Kılıçdaroğlu bombaladı: Her gelenin tokat attığı, dünyanın şamar oğlanı Erdoğan!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a dış politika üzerinden sert yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a  dış politika üzerinden yüklendi.

Bazı medya yöneticileriyle bir araya geldiği toplantıda Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen "Tampon bölge tartışmaları var. Suriye’deki gidişatı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Suriye politikası baştan beri yanlıştı. Yanlışlık Erdoğan’ın Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olmasıyla başladı. Yönlendirilmişti, koçbaşı olarak da Erdoğan kullanıldı. Dünyanın pek çok ülkesinden terör örgütlerinin üyeleri Türkiye üzerinden Suriye’ye yönlendirildi, silah gönderildi. Ortadoğu kana bulandı. Ortadoğu’da ölen çocukların, kadınların yaşlıların vebali, Erdoğan’ın boynundadır. Tüm bunların sorumlusu Erdoğan’dır kaçamaz bir yere."

'HER GELENİN TOKAT ATTIĞI BİR KİŞİDİR ERDOĞAN'
"Ortadoğu’da dengeler bırakın her günü saat başı değişiyor. Erdoğan konuşuyor. Erdoğan istediği kadar konuşsun, kararı Amerika veriyor, Rusya veriyor. Erdoğan, en son Trump’un Türkiye’yi aşağılayan, küçümseyen 'sizi mahfederiz' söylemine… Tıpkı ABD askerlerinin bizim askerlerin başına çuval geçirdiği gibi süreci sessiz götürdü" diyen Kılıçdaroğlu, "Hani Ey Trump diyordun sen? Hani sen dünya lideriydin? Dünyanın şamar oğlanına döndü farkında bile değil. Her gelenin tokat attığı bir kişidir Erdoğan. Merkel, Macron, Trump, Putin; ne söyledilerse Erdoğan koşulsuz yerine getirdi. İçerde esip gürledi, çünkü bunu yapmak zorunda" ifadelerini kullandı.