Kılıçdaroğlu EYT'lilere seslendi: Size 'türedi' diyenlere oy verecek misiniz?

Kılıçdaroğlu EYT'lilere seslendi: Size 'türedi' diyenlere oy verecek misiniz?

Antalya'daki konuşmasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Hak arayanlara, emeklilikte yaşa takılanlar için adalet. Size ne dediğini biliyorsunuz değil mi? Hak arayana 'türedi' dedi. EYT'li arkadaşlarıma soruyorum, 'türedi' diyenlere oy verecek misiniz?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’daki programında Kepez’de Dokuma Kapalı Pazar Yeri’nde vatandaşlara seslendi. Vatandaşlardan sandığa giderken ellerini vicdanlarına koyup öyle gitmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü Türkiye’nin içindeki şartlar uygun değil. Bu şartları kim yarattı, onu sorgulamak zorundasınız. Şu soruyu kendinize sorun, 17 yıldır bir iktidar tek başına Türkiye’yi yönetiyor. 17 yıldır bakanları, başbakan, cumhurbaşkanları var. 17 yıldır istedikleri kanunu, kararnameyi çıkardılar, istediği genel müdür, müsteşar, valiyi tayin etti. 17 yıldır istediğini yaptı, mangalda kül bırakmadı. 17 yılın sonunda nasıl oldu da millet soğan kuyruğuna girdi. Bunu soracaksınız” dedi.

EYT’LİLERE SESLENDİ

Meydandaki Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) grubunu gören ve onlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, “Hak arayanları da, emeklilikte yaşa takılanlar için elbette adalet. Size ne dediğini biliyorsunuz değil mi? Hak arayana ‘türedi’ dedi. EYT’li arkadaşlarıma soruyorum, ‘türedi’ diyenlere oy verecek misiniz? Kendi vatandaşına, hak arayan vatandaşı talepte bulunuyor, ’emeklilikte yaşa takıldım, benim sorunuma çözüm getir.’ Gayet doğal, ne desin vatandaş derdini söylüyor, vay sen bunu nasıl söylersin ve ‘türedi’ diye söylüyor” diye konuştu.

Her tarafta işsizlik olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Gencecik, fidan gibi çocuklarımız işsiz. İşsizliğin, yoksulluğun ne olduğunu sarayda oturanlar bilir mi? Kibir abideleri olup 4 bin liralık çayı tüketenler yoksulluğun ne olduğunu bilir mi? Yatağa aç giren yüz binlerce çocuğumuz var, onların dertlerini bilir mi? Bilmezler, bir elleri yağda, bir elleri balda. Uçağa binerler, arabaya binerler bedava. Mutfakları bedava. Kira, okul masrafları yok. 5 kuruş para harcamazlar, ayda 74 bin lira alırlar, dönüp asgari ücret 2 bin 200 lira olsun dediğimizde ‘parayı nereden bulacaksın’ derler. E sen nereden buluyorsun parayı, o lüksü, şatafatı sana kim sağlıyor” dedi.

AKP’YE OY VERENLERE DE SESLENDİ

AKP’ye oy verenlere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Sizler 17 yıl oy verdiniz, omuzlarınızda taşıdınız, ne söylediyse yerine getirdiniz. 17 yılın sonunda sizi getirdi soğan kuyruğuna mahkum etti ve yine sizin aklınızla oynadı, ‘bunlar varlık kuyruğudur, bunlar yokluk kuyruğu değildir’ dedi. Ben adım gibi biliyorum, varlık kuyruğu olsaydı, sen o bütün fakir fukarayı kovardın, önce o kuyruğa sen girerdin. Ben bunu bilmez miyim?” diye konuştu.