Kılıçdaroğlu fena patladı: Alçak, namussuz, şerefsiz

Kılıçdaroğlu fena patladı: Alçak, namussuz, şerefsiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Ankara'da şehit cenazesinde kendisine yönelik yapılan yumurtalı saldırıya Antalya'da sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu; ''CHP'yi terörle bir göstermek isteyenler alçak, namussuz ve şerefsizdir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da bu sabah başlayan 26. Dönem 1. Yasama Yılı Çalışma ve Değerlendirme Toplantısında dün Ankara'daki şehit cenazsinde yaşanan yumurtalı saldırı olayına sert tepki gösterdi.

Toplantının açılışında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Kocatepe'de iki şehit için düzenlenen cenaze törenine katıldığını söyledi.

 ALÇAK NAMUSSUZ ŞEREFSİZ...

Kılıçdaroğlu, "Ceplerine yumurta koyup şehit cenazesine gelmişler. Şehitlere saygısızlık en yük terör eylemidir. CHP'yi terörle bir göstermek isteyenler alçak, namussuz ve şerefsizdir" dedi.

SİZİN ŞEHİT CENAZESİNDE NE İŞİNİZ VAR?


Kılıçdaroğlu, "Namazımızı kılar, duamızı yapar, helalliğimizi veririz. Fırsat buldukça şehit evlerine ziyaret eder aileleriyle konuşuruz, dertlerini dinleriz. Dün cenaze törenine katıldım. Bir kişi önce, 'Sizin şehit cenazesinde ne işiniz var' diye soru sordu. Arkasından protestolar gelmeye başladı. Evlerini ziyaret ettiğim şehit aileleri siz meclistesiniz neden bu terörü bitirmiyor sunuz diye soruyorlar. Her evde bu soru soruldu. Acı onların acısı, acı onların ocağına düşüyor.



DÜN FARKLI BİR TABLO VARDI

Ama dün farklı bir tablo vardı. Ceplerine yumurta koyup şehit cenazesine gelmişler. Altını çiziyorum. Şehit cenazesine ceplerine yumurta koyup geliyorlar. Niçin şehidin cenazesini kılmak için değil, şehidi istismar etmek için geliyorlar ve yumurta atıyorlar.

SAVCILARA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM


Şehitlere saygısızlık en yük terör eylemidir. Bütün Ankara’daki savcılara açık ve net çağrıda bulunuyorum. Bu teröristleri yakalamak ey savcı senin görevindir. Ey emniyet senin görevindir. Bu alçaklara hesabını sormak zorundasınız” dedi.

DÜN DE SÖYLEDİM BUGÜN DE SÖYLÜYORUM


CHP’nin terörle bağlantısı bulunduğu algısının oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bunu halkın kafasına yerleştirmek istiyorlar. Grupta söyledim, şimdi Antalya’dan söylüyorum CHP’yi terörle bir göstermek isteyenler veya böyle bir çaba içinde olanla açık ve net söylüyorum, namussuz insanlardır, alçak insanlardır, şerefsiz insanlardır. Böyle bir şerefsizliği yapıyorlar.



YUMURTA ATTIKLARINDA GİTMEYECEĞİZ SANIYORLAR


CHP çağdaş uygarlık için mücadele eden, hiç kimseyi düşüncesinden dolayı suçlamayan, hiç kimsenin inancına dokunmayan partidir. Hayatımın her döneminde mücadele yaptım. Sanıyorlar ki iki yumurta atacağız, Kılıçdaroğlu bir daha gelmeyecek. İnadına geleceğim, inadına. Şehide, ibadete,ibadet yerine de saygısızlık yaptılar. Böyle bir saygısızlık ilk kez oluyor. Bir de bunlar sözde müslüman geçiniyorlar. Sizin yakından uzaktan müslümanlıkla hiçbir ilginiz yok.

BUNLAR BİRER PİYON


Şehidine saygı duymayan insan, müslüman olamaz, insan da olamaz. Bunların birer piyon olduğunu biliyorum. Arkasındaki alçaklara sesleniyorum, neden fareler gribi karanlıklara gizleniyorsunuz. Neden erkekçe adam gibi karşıma çıkmıyorsunuz, birer birer de değil istiyorsanız topunuz da gelin. Böyle bir rezalet olabilir mi? Saklanacaksın piyon kullanacaksın.”