Kılıçdaroğlu: Türkiye büyük bir değişime ihtiyaç duymaktadır

Kılıçdaroğlu: Türkiye büyük bir değişime ihtiyaç duymaktadır

Liderler FOX’ta'nın bu akşamki konuğu CHP' lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, ''Bu ülkede işsizinden tutun sanatçısına kadar herkesin adalete ihtiyacı var. Kendisini yakan bir işçi varsa bunlara değinmemiz lazım. Bu sorunlar giderek derinleşen bir kaygı haline geldi. Ülkede huzuru egemen kılmak lazım. Bir ülkenin gençleri sosyal medyada dilediklerini yazamıyorlar hapse atılırım korkusuyla. Türkiye büyük bir değişime ihtiyaç duymaktadır. El birliğiyle bu ülkeye demokrasi getire

Doğan Şentürk yönetimindeki FOX Haber, Türkiye’nin girdiği seçim sürecinde liderleri ağırlıyor, siyasi parti liderleri ve Cumhurbaşkanı adayları soruları yanıtlıyor.

 Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya, FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt ve Ankara Haber Müdürü Tülay Ünal Öçten soruyor ,Kemal Kılıçdaroğlu yanıtlıyor.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Beni hayal kırıklığına uğratan iktidarın projeleri. Fakat gele gele bir kıraathane geldi.  Muharrem İnce'nin performansını beğeniyorum. Muharrem beyin çıkışıyla Erdoğan'ın ezberi bozuldu. Hatta kendi döneminde yapılmayan bir çok eseri kendi yapıyormuş gibi söyledi. İnce'nin dinamizmi ufku çözümleri 25 Haziran sabahı güzel bir sabaha uyanmamızı sağlayacak.  

Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. Nitekim bu düşünceden hareketle Muharrem Beyi aday gösterdiğimizde ben 81 milyonun adayıyım 81 milyondan oy istiyorum dedi. Biz referandumda yüzde 49 oyu boşuna almadık biz CHP olara demokrasiyi savunan bir parti olarak 15 milletvekili vererek kumpası bozduk.

Millet İttifakı'nın amacı tek adam rejimine karşı mücadele etmek, adaletsiz bir Türkiye'yi içime sindiremiyorum. Bunlar bir partinin ötesinde düşünceler. Bir cendereden kurtulmak istiyorlarsa, özgürce yazmak istiyorlarsa sandığa gidecekler ve oylarını kullanacaklar. İktidarı değiştirecekler. 

Parti içinde hayatım boyunca hiçbir delegeye telefon açıp oy ver demedim. CHP içerisinde hegemonya yok. 

Sağ sol kavramları Fransız Devrimi'nden sonra ortaya çıkan kavgalar, bu kavramlarla 21. yüzyılı bağdaştırmak doğru değil. Dünya hızlıca değişiyor. Türkiye öyle bir konuma gelmiş ki kimsenin can güvenliği yok, eski kavramlara sığınarak yeni bir şeyler yapabilir miyiz anlayışına sığmak doğru değil.

Bu ülkede işsizinden tutun sanatçısına kadar herkesin adalete ihtiyacı var. Kendisini yakan bir işçi varsa bunlara değinmemiz lazım. Bu sorunlar giderek derinleşen bir kaygı haline geldi. Ülkede huzuru egemen kılmak lazım. Bir ülkenin gençleri sosyal medyada dilediklerini yazamıyorlar hapse atılırım korkusuyla. Türkiye büyük bir değişime ihtiyaç duymaktadır. El birliğiyle bu ülkeye demokrasi getireceğiz. 

Bir ittifak içerisinde gidiyoruz ve demokrasiyi savunuyoruz. Medya özgürlüğü için gereken özeni göstereceğim. Parlamento içinde parlamento dışında bunu yapacağız. Asla yandaş medya yaratmayacağız. Havuz Medyası'na bizi davet edin diyerek çağrıda bulunduk.

 Demokratik parlamenter sisteme geçiş bizim önem verdiğimiz vaatlerimizden biri.  Yapacağımız ilk iş darbe hukukunun bütün düzenlemelerini kaldırmak.  Sayın İnce parlamenter sisteme geçiş için iki yıllık bir süreç belirledi zamana ve uzlaşmaya bağlı.  Muharrem bey 5 yıl süreyle seçilecek. 5 yıllık takvim belirlemesi kadar doğal bir şey yok. Sayın İnce'nin konumu ayrı, ben bütün bunların hepsini CHP'den aldım derse doğru olmaz. Bizim adayımız olmakla beraber 81 milyonun cumhurbaşkanı olacak.  İnce'nin vaatleri mesaj içeriyor. Devleti yönetmek için hazır olduğunu biliyor. 

Sandık güvenliği için 1.5 yıldır çalışıyoruz. Şuanda hiçbir sıkıntımız yok. Herkes güvenle gidip oyunu kullanabilir. Şuanda CHP'nin alt yapısı bütün partilere hizmet verebilecek kapasitede. YSK da bizim bilgisayar ağımızın güçlü olduğunu biliyor. Elektrik kesildiği takdirde sandığın üstüne oturup kalkmayın. 

 İttifak yaparken ilkelerden yola çıktık. Bu ilkeler gerçekleşinceye kadar birlikteliğimiz devam edecek. Uygulamada son söz parlamentoya ait. YSK'ya güvenmiyorum. Demirtaş'ın tutuklu bulunmasını doğru bulmuyorum.

24 Haziran'dan sonra hemen 25 Haziran'da Türkiye güllük gülistanlık olur dersek yalan olur. Tarımda sağlıklı bir politika yapılıp kimin hangi ürünü yapacağını ne vereceğinizi hesaplamanız lazım. Devlet Planlama Teşkilatı kapatıldığı için sağlıklı bir planlama yapılmıyor. Önce bir planlama teşkilatı kurmamız, planlamamız lazım. Sağlıklı planlama yapmazsanız gelecek vaat edemezsiniz. 

Tazminat davaları açarak gazetecileri korkutmaya çalışıyorlar. Gazeteciler sorgulamasın diye dava açıyorlar. Saray destekli avukatlar savcıya kül tablası getir talimatında bulunuyor. Tüm bunlar yargının kokuştuğunu gösteriyor. Yargıya gölge düşürüyorlar. İhaleler beyefendinin talimatlarıyla dağıtılıyor. Saraya yakın 5 firmaya dağıtılıyor. Yargı yoluyla baskı kurmak istiyorlar. 

CHP yola köprüye tünele karşı diyorlar. Neden karşı olalım? Biz sadece kaç paraya yaptınız diyoruz, CHP bunlara karşı diyorlar. 

14 yılda harcanan 2 trilyon dolar nereye gitti? 3. havalimanı Osman Gazi Köprüsü Avrasya Tüneli bunlar bu paraya dahil değil, yap işlet devretle yapıldı bunlar. Para başka yere gidiyor bu yüzden emekli maaşları düşük.

Yürütme organı enkaz  edebiyatı yapmayacak. Bütün bunları aşacağız. Türkiye'yi daha iyi yöneteceğiz. Çarkın bütün dişlerinde sorun var. İzmir'in kredi notuTürkiye'nin notundan daha yüksek. Taraflı cumhurbaşkanının tayin ettiği hakim şaibeli olur. Muharrem İnce seçilirse CHP'den istifa edecek.  

Türkiye'yi yönetemedikleri için seçimi 16 ay erkene aldılar.  HDP ile ittifak yapmaktan bir korkumuz yok. 

16 yıldır terörü neden bitiremediler? Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda terörü 4 yıl içerisinde bitireceğiz. Terörle mücadeleyi oy devşirmek için yaparsanız başarılı olamazsınız.  Terörle mücadele tek boyutlu değildir. Ekonomik boyutuna darbe vurmadan terörü bitiremezsiniz. Terörle müdece silahla çözülemez. Kaynaklarına son verilmeli.

 Ortadoğu Barış Ve İşbirliği Teşkilatı'nı kuracağız. İran Suriye Irak ve Türkiye olacak bu teşkilatta. Ortadoğu'da müslüman kanı akıyor. Biz bu kanı durduracağız. Türkiye'ye dolar yağacak. AB ile de masaya oturacağız.  Türkiye'yi dolara boğacağız. Türkiye'de demokrasi yok, can güvenliği yok. 

CHP için halktan kopuk bir parti diyorlar, biz belediyelerimizde taşeron işçileri kadroya almaya başladık.  

Çiftçiye mazot 3 TL olacak. Sınav sonuçlarını bilerek seçimlerden sonraya bıraktılar anneler üzülecek çünkü. Eğitim sorunu tek başına siyasetçilerin sorunu değil.  Atama bekleyen öğretmenlerin atamaları yapılacak. 6 yıllık iş garantili teknoloji liseleri kuracağız .Üniversitelerin bölünmesine dair dilekçeyi yarın AYM'ye vereceğiz. Muhalif kesim de rahatlıkla konuşabilecek. HDP'nin baraj sorunu yok, cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre seçim ikinci turda sonuçlanacak.

25 Haziran bir çıkış yoludur. Millet İttifakı çoğunluğu aldığında önce parlamentoda bir başkan seçeceğiz. Millet İttifakı demokrasiden yana tavır takındığını kamuoyuyla paylaştığını herkes biliyor. İlkeli bir hareketin tutarlığı vardır. Gelecek öngürüsü vardır. Bugün verilen sözlerin tutulması gerekir. İş dünyasıyla konuşun adamlar yatırım yapamıyorlar. Dinin siyasete bulaştırılmasına hep karşı çıktım. Herkesin yaşantısı kendisini bağlar.