Kılıçdaroğlu medya temsilcileri ile buluştu: Abdullah Gül aday olacak mı?

Kılıçdaroğlu medya temsilcileri ile buluştu: Abdullah Gül aday olacak mı?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'da medya temsilcileriyle bir araya geldi. Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘ortak aday olup olmayacağı’ sorusunu yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Operasyonu’nun ÖSO ile birlikte yürütülmesini sert sözlerle eleştirdi. Erken seçim, kurultay ve ittifak arayışları ve seçimlerde aday olup olmayacağı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları gündem yaratacak...

CHP lideriKemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "ortak aday olup, olmayacağı" hakkındaki soruya, "Abdullah Gül ismi ifade edildi. Bizim söyleyeceğimiz bir şey yok. Tamamen bizim dışımızda olan bir gelişme" şeklinde cevap verdi.

'ULAN AHLAKSIZ'A CEVAP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kocaeli'de yaptığı bir konuşmada CHP'li vekilleri kastettiği iddia edilen "Ulan ahlaksız" sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı makamı bugün işgal altındadır. Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat bu şekilde konuşamaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytin Dalı Operasyonu’nun Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yürütülmesini sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Bizim bir ordumuz var. Peygamber ocağı, kahraman ordu diyoruz. Zor koşullarda mücadele ediyorlar. Ordumuzun kahramanlığını bir anlamda ÖSO’ya devretmeye çalışıyoruz. Niçin, kimdir ÖSO? Ordumuz orada mücadele ediyor. Ordu, ÖSO’nun arkasına neden gizlenir, hangi gerekçeyle gizlenir, biz bundan rahatsızız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da medya temsilcileri ile görüştü. Gündeme dair açıklamalar yapan ve soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

BURSEYA'YA BAYRAK

Sonuçta oraya askerlerimiz gitmişler, kendi varlıklarını kanıtlamak için bayraklarını dikiyorlar. Orayı işgal ve ele geçirme anlamında değil. Terör örgütlerinden temizliyorlar, zor koşullarla mücadele ediyorlar. Uğruna savaştıkları ülke adına bayrağı dikiyorlar. Suriye'nin toprak bütünlüğüne hepimiz saygılıyız. Başka bir ülkenin işgali söz konusu değil. Bu daha önce de söylendi.

KARDAK

Ege Adaları'yla ilgili kaygılarımızı kuşkularımızı dile getirdik. Erdoğan'dan cevap istedik. Uzun süre sessizlik oldu. Sonra Lozan anlaşmasıyla adaları kim kimlere teslim etti diye dosya hazırlatıyorum dedi. Biz de merakla bekliyoruz. Oysa sorduğumuz soru son derece basitti ve herkesin anlayacağı bir soruydu. Şu anda o adalarda Yunan askerleri var. Hangi gerekçeyle var? Lozan ile Yunanistan'a bırakılan adaların silahlandırılmasıyla ilgili bir düzenleme var mı? Herhalde cevabını verirler. Benim merak ettiğim nokta şu, Ege adalarıyla ilgili bir tartışma var. Lozan ve sonrası. Diplomatik ilişkilerde görüşmelerin olduğu ifade ediliyor. Ama Süleyman Şah'ın olduğu topraklar bizim topraklarımız. Orayı terör örgütlerine bırakıp türbeyi kaçıran adamlara biz ne diyeceğiz? Bunlar kahraman mı? Toprağını terör örgütlerine kaçıranlardan milletçi mi olur vatansever mi olur? Oradan bayrağımızı bile kaçırdılar. Utanıyorum ama maalesef söylemek zorundayım.

‘ORTADOĞU’DA PYD’YE KİM MEŞRUİYET KAZANDIRDI?’

Ortadoğu'da PYD'ye meşruiyet kazandıran kim? Cevabını vereyim, Recep Tayyip Erdoğan. Salih Müslüm'i kırmızı halılarla kim davet etti, kim sofralara davet ettiler. Defalarca niye getirdiler. Şimdi terör örgütü yaptılar, ne oldu. PYD'ye dediler ki Esad'la çatışacaksın, bunlar da dedi ki o zaman ben seni terör örgütü ilan ediyorum. Meşruiyet kazandıran bunlar. O nedenle bunların yatacak yeri yok diyorum. Senin Suriye'nin iç işlerinde ne işin var. gitti bulaştı. PYD'yi kucaklayan kim? Sen terör örgütü olarak kabul etmedin ABD de kabul etmedi. Asıl sorumlu Erdoğan'dır, meşruiyet kazandıran odur. Başımıza bela eden kişi odur. Suriye'yi de başımıza bela eden odur. Silahlı terör örgütlerini Türkiye üzerinden Suriye'ye bela eden de odur. Gelinen nokta da ABD ve Rusya'nın örgütleri silahlandırmaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Egemen güçlerin kendi egemenliklerini ilan edeceği bir yer olmamalı Ortadoğu. İnsanlık dramına süratle son verilmelidir. Böyle devam ederse bundan en büyük zararı Türkiye görecek. Benzinin üzerine ateşle gidilirse sonuçlarını görürüz ve görüyoruz da.

ERKEN SEÇİM

Erken seçim olabilir, bu söyleniyor zaten. Ekonomi iyiye gitmediği için bir an önce erken seçime gitme amacı dile getiriliyor. Afrin operasyonunu bir erken seçim kozu olarak kullanmak en azından doğru değil. Afrin olayı bizim milli bir sorunumuzdur ve Türkiye milli bir duruş sergilemiştir. Bir partinin mücadelesi değildir. Türkiye'nin mücadelesidir.

KURULTAY İÇİN AKP’YE DAVET

Kurultayımız var, şenlikli bir kurultay olacak. Demokrasinin olmazsa olmazıdır. AK Partiye de davet var, kurultay için. Sanatçılara da var davetimiz. Yabancılara da var.

İTTİFAK ARAYIŞLARI: HALKA YALAN SÖYLENDİ

Türkiye hep koalisyonlarla yönetiliyor demişlerdi. Şimdi ne oluyor. Bakın koalisyonsuz olmuyor. Tek başına olmalıyız demişlerdi. Yüzde 50 artı 1'i bulamıyoruz o zaman koalisyon yapalım diyorlar. Yani halkı kandırdılar. Halka yalan söylediler. Şu an parlamentoya gelen bir düzenleme yok, doğmamış çocuğa don biçmek gibi birşey oluyor.

Demokrasiye katkı yapacaksa elbette destek veririz. Yüzde 10 barajı demokrasinin önündeki duvardır olmaması gerekir. Sivil darbeciler sahip çıktı. Kim onlar? Erdoğan ve arkadaşları. Bizim yüzde 10 barajıyla sorunumuz yok biz demokrasinin güçlenmesini istiyoruz. Demokrasi zemin kaybediyor. Sadece bizim değil herkesin ortak amacı olmalı. Baraj makul bir düzeye inebilir, yüzde 3 olur, 5 olur, sıfır olur. Bu sayede milli irade tam olarak yansımış olur.

KAFTANCIOĞLU

CHP gerçekten de toplumun alt tabakasının sorunlarını en güçlü şekilde dile getiren partidir. Örnek taşeron işçiyi kim getirdi, biz getirdik. Emekliye 2 maaş ikramiyeyi kim getirdi, biz getirdik. CHP halkın güncel temel sorunlarına hem değinen hem çözüm üreten bir partidir. Toplumun en yoksul kesimi orman köylüleri, sorunları dile getiren biziz. CHP sağa bakıyor görüşü doğru değildir, yapay bir görüştür. Atatürk yoldaşlarıyız vb, askerleriyiz vb bunların hepsi slogan. Her iki sloganda da ortak şey, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti ve değerlerine sahip çıkıyoruz

ORTAK ADAY OLACAK MI?

Ne biz ne diğer partiler olmadı referandumdan bu yana. Herkes kendi adayını çıkaracak cumhurbaşkanlığı için. İkinci turda oturulacak geriye kalan iki aday yarışacak. Demokrasiden yana olanlar, otoriter rejimden yana olanlar. Böyle bir ikilemle Türkiye karşı karşıya olacak. Sandığa giderken bütün vatandaşların bu ayrışmayı dikkate alarak oy kullanmalarını isteyeceğiz. Abdullah Gül ismi ifade edildi. Bizim söyleyeceğimiz bir şey yok. Tamamen bizim dışımızda olan bir gelişme.

ADAY OLACAK MI?

Yeri zamanı gelince adayımız olacak. Yeri zamanı gelince hep birlikte öğreneceğiz. “