Kılıçdaroğlu'ndan Aziz Kocaoğlu hakkında ilk açıklama!

Kılıçdaroğlu'ndan Aziz Kocaoğlu hakkında ilk açıklama!

Kemal Kılıçdaroğlu, Aziz Kocaoğlu ile dün gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ‘adaylık sinyali’ veren açıklaması hakkında ilk kez konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde bazı medya yöneticileri ile kahvaltıda buluştu.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu ile dün gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ‘adaylık sinyali’ veren açıklaması hakkında ilk kez konuştu.

Gerçek Gündem'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, bu görüşmeyi şu sözlerle anlattı:

“Sayın Kocaoğlu dün geldi. ‘Olur, görüşürüz’ dedik. Bizim büyükşehir belediye başkanımız geldi görüştük. ‘Tekrar aday olmak istediğini’ söyledi. Ben de tabi aday adayı olabilirsiniz herhangi bir  sorun yok burada. Niçin tekrar aday olmak istediğinin gerekçelerini bana ifade etti. Sonra teşekkür ettik ayrıldı.

'AÇIKLAMA YAPACAĞIM' DEDİ
“Bir açıklama yapacağım” dedi, “Tekrar aday olacağıma ilişkin”, ben de “Tabi yapabilirsiniz” dedim. Daha önce aday olmayacağına ilişkin bir açıklaması vardı. Bu kez aday olacağına ilişkin bir açıklaması oldu.

Aziz Kocaoğlu başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. Herhangi bir şaibeye asla bulaşmadı. Belediyeyi iyi yönetti, bütün devlet baskısına karşın. Sonra kendisi ‘aday olmayacağını 3 dönem başkanlık’ yaptığını ifade etmişti.

ADAYIN AÇIKLANMASINI KOCAOĞLU MU ENGELLEDİ?
Kılıçdaroğlu,gazetecilerin “İzmir adayının dün açıklanmamasını bu görüşme mi engelledi” sorusuna, “Hayır, İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı hiç gündeme gelmedi. Bu görüşme ile ilgisi yok onun” dedi.

Kılıçdaroğlu “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının gündeme gelmemesinin nedeninin çalışmaların devam ettiği mi” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Önce şunu yaptık İzmir’de, bize ait olmayan belediyeler üzerinde çalıştık. Onun dün 4 tanesini açıkladık. Dolayısıyla çalışma biraz bize ait olmayan belediyeler üzerinde çalışmaktı. Bir gece önce o çalışıldı ve yapıldı. Geçen döneme baktığımızda bir gecikme yok. Büyük bir kısmı açıklandı. Daha erken açıklamak isterdik, siz de taktir edersiniz ki İyi Parti ile bir görüşme var. Bu görüşmeler bizim açımızdan da İyi Parti açısından bakıldığında doğal olarak bir gecikme ortamı yaratırıyor. Onlar da kendi tabanlarına biz de kendi tabanlarımıza soruyoruz. Zaman zaman ek anketler yapma ihtiyacı doğuyor. Bu çerçevede değerlendirmek lazım. Önümüzde 10-15 gün içerisinde bitireceğiz. Bir İstanbul, bir de İzmir kaldı. Diğer yerlerin tamamını 3 aşağı 5 yukarı belirledik. Mersin’de Adana’da bazı ilçe belediyeleri var onlarda önümüzdeki günlerde süratle sonuçlanacak. Büyükşehir belediye başkan adayını belirledikten sonra ilçe belediyelerini de belediye başkanının kazanacağı varsayımından yola çıkarak aday belirlenmesi gerekiyor.”

Soru: Aziz Bey sizinle görüşmenizde basına da yansıdı şimdi muhatabı da burada Tuncay Özkan ile Tunç Soyer’in adaylığına karşı çıktığı, aslında bunun için aday olduğu yansıdı kulislere. Aziz Bey’in böyle kişilere dönük bir rezervi oldu mu acaba?

Kılıçdaroğlu: Hayır kişilere dönük rezervi bana doğrudan aktarılmış değil. Böyle bir rezervi var mı onu bilmiyorum. İzmir’deki kendi yakın çevresiyle görüşmelerde böyle bir rezervi ifade edilmişse onu bilmiyorum. İzmir medyasını yakından izleme şansım olmadı. Özellikle internet medyasında çok değişik haberler çıkıyor. Asıl olan burada çıkacak olan kararlar.

KILIÇDAROĞLU: ONLAR ARTIK ÇOK GERİDE KALDI

Soru: Aziz Bey (Aziz Kocaoğlu) CNN Türk’te bir açıklaması oldu “CHP’nin siyaset üretecek mutfağı olmadığını” ifade etti. O konuda ne düşünüyorsunuz?

Kılıçdaroğlu: Kurultay süreciyle ilgili yapılan açıklamalardı. Onlar artık çok geride kaldı diye düşünüyorum.

'ÖRGÜTÜN ÜZERİNDE AZİZ BEY'İN NASIL BİR ETKİSİ VAR BİLMİYORUM'

Soru: Örgüte bir etkisi olmayacak mı?

Kılıçdaroğlu: Örgütün üzerinde Aziz Bey’in nasıl bir etkisi var onu bilmiyorum. Çünkü tek tek çağırıp ilçe başkanlarıyla, il başkanlarıyya Aziz Bey için ne düşünüyorsunuz? Diye de bir şey düşüncem olmadı, aklımın ucundan bile geçmedi. Sonuçta o büyükşehir belediye başkanıydı. Kurultayın toplanmasıyla ilgili olarak da düşünceleri vardı. Demokratik bir düşünce. Hiçbir zaman kişiye kurultayda neden imza verdin diye özel bir cezalandırma, önyargıyla yaklaşma gibi bir düşüncem olmadı. Onlar eskide kaldı. Onları bugüne taşımanın gereği yok.