Kılıçdaroğlu'ndan, 'Bilal' çıkışı

Kılıçdaroğlu'ndan, 'Bilal' çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında sert açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Gazze'ye gideceğim' dediğini ve destek verdiklerini ama gidemediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, 'Şimdi Rakka'ya gideceğiz diyor. Buyur git... Hatta Bilal Bey'i de en öne koyarsın, gidersiniz.' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındaki ilgili bölüm şöyle:

'Hatırlarsınız, bir dönem 'Gazze'ye gideceğim' dedi. Tarih verdi. Şu tarihte Gazze'ye gideceğim. Üstelik 'gemilerle gideceğim' dedi. Ya Gazze'ye gidersen, 'Alnından öperim' dedim. Git o zaman Gazze'ye. Tebrik ederiz. Vay efendim 'ben senin alnını, dudaklarımla kirletmem' dedi. Olur. Sen git o zaman. Gitti mi ? Gidemedi. Üstelik üç sefer söyledim. Yine gidemedi. Şimdi geliyorum güncel bir konuya, Rakka. Bakın şimdi 8 Şubat 2017 'Sırada Rakka var. Rakka'ya gideceğiz.' diyor. Bende defalarca dedim, buyur git. Yani elinden tutan mı var? Ordu emrinde, talimat verirsin. 'Beyler yürüyün Rakka'ya' dersin. Hatta Bilal Bey'i de en öne koyarsın. Elinde bayrakla, okla gidersiniz Rakka'ya.

Geçiyorum. 29 Nisan 2017 yine diyor, 'Koalisyon güçleriyle hep beraber, Rakka'ya gidelim. 'Buyur kardeşim. Sen söylüyorsan git. Sen bu ülkede sözde Cumhurbaşkanısın. Oraya gideceksen, gidersin. Konuşmak bir işe yaramaz ki. İstediğin kadar konuş.

Devam ediyor 18 Mayıs 2017 ne diyor bakın, 'YPG bir terör örgütü, PYD bir terör örgütü, ABD bu iki terör örgütü ile beraber böyle bir operasyona giriyor. Bize düşen sadece hayırlı olsun demektir.' İnanamıyorsunuz değil mi? Hani Rakka'ya gidiyordun? Şimdi bundan şikayet ediyor. Sendin 'Tutmayın beni Rakka'ya gideceğim' diyen. Tutan yok ki kardeşim. Buyur Rakka'ya git bakalım.

İşine geldiği zaman bir konuşmamı alıyor, ona cevap veriyor. Ama ben ısrarla bir soruyu soruyorum ve onun cevabını bekliyorum. Israrla. Ramazan Ayı'nda soruyorum. Bu mübarek ayda soruyorum. Sayın Erdoğan, senin için namus ve şeref kavramı ne anlama geliyor? Bir daha soruyorum. Sayın Erdoğan, Ramazan Ayı'ndayız. Mübarek aydayız. Namus ve şeref kavramının bu topraklar için ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Şimdi 80 milyon adına soruyorum. Namus ve şeref kavramı senin için ne anlama geliyor?'

">