Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul ve Ankara yorumu!

Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul ve Ankara yorumu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimde başarı hikayesi olan isimleri aday yaptıklarını belirterek, "Aslında önemli bir süreci başlattık" dedi.

Sandıkta ittifakı savunduklarını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimde AKP tabanından da HDP tabanından da oy olacaklarını ifade etti. Seçimden sonra CHP'de genel başkanlık yarışının gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna ise, "Önce şu seçimleri bir halledelim, ondan sonra Allah kerim. Seçimleri alacağız, büyük başarılar elde edeceğiz. Hep birlikte seçimleri kazanmak için çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

- "(YPG yanıtı) Bize mi saldıracak?" diye bir cümle kullanmadım ama alıyorlar kendilerine göre çarpıtıyorlar, kendilerine göre kullanıyorlar. Tabi ahlak yoksunu bir siyasetçi bunu yapar. Benim öyle bir cümlem zaten yok. Kaldı ki şunu düşünmek lazım. Düne kadar bunlar beraber yürümüyorlar mıydı. Düne kadar Salih Müslim'le bunlar kol kola gezmiyorlar mıydı? Şimdi kalkmış beni suçluyorlar. Onlara sadece şunu sormak isterim. PKK, hangi genel başkana saldırdı? Bana saldırdı. Türkiye'nin gücünün farkında değiller. Türkiye bölgesinin en güçlü ülkesidir. YPG, PKK ne oluyor ya? Ben Türkiye'nin bölgedeki gücüne inanan birisiyim. Türkiye güçlü bir ülke. Eğer YPG'ye karşı Türkiye'yi güçsüz olarak görüyorlarsa, 17 yılda oturup ülkeyi ne hale getirdiklerini düşünsünler. Hani 24 saatte gireceklerdi, Emevi Camii'nde namaz kılacaklardı. Ne oldu da birden bire korkar hale geldiniz? Her şeyi oturup sakin düşünmek lazım. Benim bir cümlemi alacaklar, cümleden bir şeyler çıkarmaya çalışacaklar. Ne derlerse desinler. Ben bu ülkenin gücüne, bu ülkenin üretimine, bu ülkenin gelecekte çok daha güçlü olacağına inanan birisiyim. Bu ülkenin insanına güveniyorum.

‘ANKARA'YI VE İSTANBUL'U ALACAĞIZ ZATEN'

-Biz sokağa güveniyoruz. Sokaktaki vatandaşın ilgisine güveniyoruz. Bakıyoruz, vatandaş ilgi gösteriyor mu, göstermiyor mu? Bir de şu var. Gerçekten bizim belediye başkan adaylarımız, son derece düzgün, iyi insanlar, vatandaşları ayırmıyor bölmüyor. Bursa'ya bakın. Kaç yıldır yönetiyorlar. Bursa bir beton ormanına döndü. İstanbul'a bakın yeşil alan kalmadı. Ankara'ya bakın bir köy gibi. Başkent burası. Antalya, Adana, Mersin, tüm bunları alacağız. Göreceksiniz, Türkiye'ye nefes aldıracağız. Ankara'yı ve İstanbul'u alacağız zaten. Ekrem Bey, Türkiye'nin en büyük metropolünde gerçekten de saygı duyulan bir belediye başkan adayı olarak öne çıktı. Arkasında bir başarı var. Mansur Yavaş, Beypazarı'nı Ankara'dan daha fazla tanıttı. Bütün Türkiye'ye tanıttı.

‘ŞİŞLİ'Yİ ALACAĞIZ'

- (Şişli meselesi çok tartışılıyor. Mustafa Sarıgül, Şişli'de kaybetmenize yol açar mı?) Şişli'yi alacağız. Şişli'de CHP güçlüdür. Şişli sakinlerinin doğru tercih yapacaklarına inanıyorum.