Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'in 4 başkanına ödül

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'in 4 başkanına ödül

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Başkanı olduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından ikinci kez düzenlenen Yerel Yönetim Ödülleri töreni Ankara’da gerçekleşti.

Özgür TUĞRUL-YURT

Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde düzenlenen törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, SODEM Üyesi CHP’li belediye başkanları katıldı.

SEÇİCİ KURUL PROJELERİ İNCELEDİ
Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Kentsel Gelişim", "Sosyal Projeler ve İstihdam", "Çevre, Sağlık, Sokak Hayvanları", "Kültür-Sanat, Turizm, Bilim-Tarih", "Tarım", "Demokratik Katılım ve Yönetişim","Çocuk, Eğitim, Gençlik ve Spor" başlıkları altında ödüller sahiplerini buldu.

İZMİR’DEN 4 BAŞKAN ÖDÜL ALDI
Gecede İzmir’den 4 belediye başkanı ödül aldı. Sosyal proje ve istihdam dalında ‘Semt Evleri’ projesiyle Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, sanat dalında ‘Karşıyaka Oda Orkestrası’ projesiyle Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, eğitim ve çocuk dalında 'Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi' projesiyle Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tarih dalında ‘Beydağ Kalesi Uyanıyor’ projesiyle Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ödül alan İzmirli başkanlar oldu. Başkanlar ödüllerini CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı.

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'in 4 başkanına ödül

SOYER’DEN SOSYAL DEMOKRASİ VURGUSU
Konuşmasına  ‘Yeni Dünya Düzeni’ne  dikkat çekerek başlayan ve bu düzeni küresel eşitsizlik, yoksulluk ve adaletsizliğin hergün arttığı, her gün yeni bir toplumsal çatışma ve insanlık dramının yaşandığını, popülizmin ve aşırı milliyetçiliğin tırmandığı, kitlesel göç hareketlerinin çok yoğunlaştığı, siyaset kurumunun çözüm üretmekte zayıf kaldığı, siyasetin sığlaştığı bir ‘krizler dünyası’ olarak tanımlayan SODEM Başkanı Tunç Soyer, çıkış yolu olarak sosyal demokrasiyi işaret etti.

İnsanlığın içine düştüğü derin krizin çözümü olarak sosyal demokrasiyi gösteren Soyer, “Sosyal demokratlar, bu kilidi açmak için başka bir dünyayı öncelikle kendi kentlerimizde kurmak zorundayız.İnsanoğlunun yeryüzünde refahını arttıran, yaşam kalitesini yükselten…. Eğitim, sosyal haklar, sosyal güvenceler ve sendikal haklar gibi alanlarda elde edilen tüm tarihsel kazanımlar…. Eşitlik, adalet, özgürlük alanlarında aşılan tüm merhaleler sosyal demokrasi mücadelesinin zaferleridir.Bu bakımdan sosyal demokrat kimliğe ve onun erdemlerine sahip olmak bir gurur vesilesidir...Sosyal demokrasiye büyük ihtiyaç duyulan bu konjonktürde sosyal demokrasinin derin ve köklü bir kriz içinde olduğu iddia ediliyor...Sosyal demokrat partiler, küreselleşmenin getirdiği sorunlar karşısında yeni çözüm önerileri bulamamakla ve artık toplumda karşılıklarının olmadığıyla eleştiriliyor...Oysa eğer bir kriz varsa bu sosyal demokrasinin değil, ilke ve değerlerinin, pratik çözümlerinin, başarılı uygulamalarının doğru siyasi yöntem ve araçlarla kitlelere yeterince aktarılamamasındandır.  İşte bunu aşmak ve başarmak zorundayız” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'in 4 başkanına ödül

Sosyal demokrasinin bugünü anlayıp değiştirmek için hala en güçlü rehber ve yeni keşiflere de müsait eşsiz bir pusula olduğunu ifade eden Soyer şöyle devam etti:

Krizin katmerlenerek yaşandığı Türkiye’de, emekten yana çıkarak, yoksulun, işçinin, emeklinin, gencin, kadının yanında duracak,dertlerine derman olacak tek umut sosyal demokrasidir. İktidarın kapısını açacak olanlar da, bu soygun ve talan düzenini tarihin çöplüğüne gönderecek olanlar da  sosyal demokratlar olacaktır…Şimdi ve hemen sosyal demokrat kimliğimizi her şeyin önüne koyarak işe başlamak,  her an birbirimizden haberdar olarak ve yeni ‘kentsel gündem’in ilkelerine sahip çıkarak varmak istediğimiz nihai noktaya, küresel demokrasiye giden yolculuğu sürdürmek zorundayız.”

Ödül alan İzmir'de ki başkanlardan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina "İnsana dokunan, İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla Roman hemşehrilerimiz için hizmete açtığımız Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’yle SODEM tarafından ödüle layık görüldük. Ödülümüzü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldık." dedi.