CHP İstanbul'da ayağa kalktı!

CHP İstanbul'da ayağa kalktı!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü, kongrenin ardından devir teslim töreni yapıyor. Saat 12.00'de başlayacak olan tören için İl binasının önünde adeta insan seli var.

Cemal Canpolat, CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini Canan Kaftancıoğlu'na devretti. Canpolat, Canan Kaftancıoğlu'na çiçek ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine il başkanı olduğunda taktığı 6 okulu CHP rozetini taktim etti Canan Kaftancıoğlu devir teslim töreninden sonra ilke kez CHP İstanbul İl Başkanı sıfatı ile basın toplantısı düzenleyecek. Kaftancıoğlu'nun basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsını hedef alan açıklamalarına cevap vermesi bekleniyor.

Cemal Canpolat devir teslim töreninde şu açıklamayı yaptı:

Eski bir İl Başkanı olarak sonuna kadar yanında olduğumu bilmenizi istiyorum. 95 yıllık geleneği olan bir partinin üyeleriyiz. Yüzlerce kongremiz, yarışımız oldu, kongrenin bittiği gün omuz omuza mücadeleye devam ettik.
Ülkemiz çok zor koşullar içerisinde. Dışarıda uluslararası sermayenin, içeride gericiliğin kuşatması altındayız. Birbirimizle kavga edecek bir tek dakikamız yoktur.
Seçildiği günden beri basında, kamuoyunda bir linç girişimiyle karşı karşıya kalan İl Başkanımız ve ailesinin yanında olduğumu bilmenizi istiyorum.
Ülkemizin bu zor koşullarında sadece bizim omuz omuza olmamız yetmiyor. Bizim dışımızda bizim gibi düşünmeyen milyonlarla omuz omuza olmamız gerek. İçeride ve dışardaki kuşatmadan kurtulmanın tam zamanıdır. Ötekilerin yüzü olacağız. İstanbul'un arka yakasına, dışlanmışlara, itilmişlere, ötekilere yüzümüzü döneceğiz. Yalnızlaştırıldığımız bir dönemde İstanbul İl Kongremizin ülkemize, milletimize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.
Dışa dönük mücadelede, nerede, bize ne görev düşerse sonuna kadar İl Başkanımızın yanındayım. Emeği geçen, üzülen yoldaşlarım varsa, eksiğim olan kardeşlerim varsa özür diliyorum. CHP'nin her kademesinde görev yapmış bir arkadaşınız olarak yine, yeniden her alanda olacağım, sizlerle omuz omuza, yürek yüreğe çalışmaya devam edeceğim.

CHP İstanbul'un yeni Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklama yapıyor...

Kaftancıoğlu'nun açıklamalarından satı başları şu şekilde:

İl Başkanımız resmi İl Başkanı olarak konuştu. Eskimeyen, üreten bir İl Başkanımız kendisi. Emekleri için binlerce teşekkür ediyorum.

Bu topraklardaki aydınlık ateşini İstanbul'un çeperlerinden başlayarak merkezine yaymaya geliyorum. Söylemde değil, eylemde de birlik olacağız. Bunu görüyorum, bunun için buradayım. Genel Başkanımızın başlattığı hak hukuk adalet yürüyüşünün nasıl yankı bulduğunu bütün Türkiye görüyor. Bu nedenle saldırıyorlar.

Görev tesliminin ardından söz alan Canan Kaftancıoğlu Cemal Canpolat ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi:

Hakkımda yürütülen karalama kampanyalarına birazdan cevap vereceğim.

Büyük İstanbul yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden yurttaşları, yoldaşları neferleriyiz. 39 ilçeden ayağa kalkacağız. Bunu görüyorlar. Genel Başkanımızın başlattığı hak hukuk adalet yürüşünü başlatıyoruz. Bunun için korkuyorlar. Benim üzerimden CHP'yi dizayn etmeye çalışıyorlar. CHP emperyalizme karşı mücadelede kurulmuştur.

Farklılıkların zengin olduğu Ordu'nun Mesudiye ilçesinde doğmuş bir kardeşinizim. Eşitliğin kenti İstanbul'u yaşatacağız hep birlikte. Kente ihanet edenlerin maskelerini düşüreceğiz. Sosyal adaletten yana İstanbul'u hep birlikte inşa edeceğiz.

Neden korktular?

Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır.

Günün koşullarına göre değişmeyen ideolojik duruşumdan duyulan bir rahatsızlık var. İstanbul'dan geldiler, İstanbul'dan gidecekler. Korkuları budur.

Kaftancıoğlu konuşmasının ardından hakkındaki karalamalara sunum yaparak yanıt verdi:

Bugün kendi özelimle ilgili basın açıklaması yapmaktan dolayı mahçubiyet duyuyorum. İlk kez ve son kez açıklama yapacağım.

DOMUZ YENİLMİŞ TABAK GÖRSELİ

Kaftancıoğlu eşinin paylaştığı ileri sürülen domuz yenilmiş tabak fotoğrafını göstererek, "Bu fotoğrafa biraz dikkat ederseniz. Bıçak ve çatalın karşı tarafta olduğu görülür. Bunu ayıp sayıyorum. Bunun AKP genel başkanı tarafından hedef gösterilmesi ayrımcı politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Askerlerin yenildiği etlerle ilgilenilseydi Türkiye bu hale gelmezdi.Kul hakkı yenilmediği sürece gerisinin hiçbir önemi yok." dedi.

Kaftancıoğlu çocuğunun hedef gösterildiği tweeti göstererek "Bu ülkenin çocukları ölmesin diye mücadele ediyorum. Beni hedef gösteriyorlar. Bu ülkenin çocukları masumdur. Yasin Börü de masumdur.

Kaftancıoğlu, Selahattin Demirtaş ile birlikte olduğu fotoğrafa ilişkin ise "Hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Buradan hapisteki HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam gönderiyorum. Benim AKP ve MHP milletvekilleri ile de çekilmiş fotoğraflarım da var. Onları zor durumda bırakmamak için göstermiyorum" dedi.  

AÇIKLAMALAR!

İL BİNASI ÖNÜ