MESAM'a atanan kayyımlardan Kocatepe: Böyle bir görev için kimse fikrimi sormamıştır

MESAM'a atanan kayyımlardan Kocatepe: Böyle bir görev için kimse fikrimi sormamıştır

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) atanan kayyım listesinde yedek üye olarak yer alan Müzisyen Ali Kocatepe yaşanan gelişmeyi tesadüfen öğrendiğini söyledi. Kocatepe, "Şiddetle redettiğimi kamuoyuna duyururum" dedi.

Kültür Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonucu, başkanlığını Arif Sağ'ın yürüttüğü mevcut yönetim işten el çektirildi. Yerlerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah'ı üye olarak atandı. Görevden alınan yönetim, yazılı bir açıklamaya yaparak karar tepki gösterdi. Açıklamada " Tedbiren işten el çektirilerek yerine geçici bir yönetim kurulu atanması mevzuata aykırıdır" denildi. Kararın, MESAM’ı maddi ve manevi açıdan telafisi mümkün olmayan zarara uğratacağı belirtildi.

Listede yedek üye olarak yer alan Kocatepe'de durumu tesadüfen öğrendiğini söyleyerek, "Kültür Bakanlığı'nın MESAM'a atadığı kayyum listesinde yedek olarak yazıldığımı bugün tesadüfen öğrendim. Böyle bir görev için bakanlıktan kimse fikrimi sormamıştır. Şiddetle redettiğimi kamuoyuna duyururum" dedi.