Kılıçdaroğlu ve Akşener'den İstanbul açıklaması!

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den İstanbul açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile  İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan iki lider AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın "Bir gariplik var" açıklamasına tepki gösterdiler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşması ile başlandı:

'YSK'NIN YASALARA UYMASI LAZIM'

Türkiye'nin seçim atmosferinden çıkıp temel sorunlarına eğilmesi lazım.

Seçimlerin yargı denetiminde gerçekleşmesi gerekir. Bu noktada görevli olan yer, Yüksek Seçim Kurulu'dur. YSK, hukuka ve içtihatlara uymak zorundadır.

Seçimler yapıldı itirazlar oldu. Oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazımız olmadı. Hukuk içine olursa yasalar bu kuralı eğer hayata geçirebilrse hiç bir sorunumuz yok zaten. Bakın yasa ne diyor delil ve gerekçe göstermesi alzım. Gerekçesi ve delili olmayan itirazlar incelenemez diyor.

Dün dediler ki 38 ilçede yeniden sayım yapacaz. Bir gariplik var diyerek oyların yeniden sayılmasını istiyor. 'Bir gariplik var' hissiyatı itirazın gerekçesi olabilir mi?

YSK da yasalara kanunlara uyması lazım hakimin tarafsızlığı ve bağımsızlığı önemlidir. YSK'da görev yapan hakimlere seslenmek istiyorum. Sizin tarafsızlığınız ve bağımsızlığınız çok önemlidir.

Islak imzalı tutanaklarda AKP'lilerin hakimlerin MHP'lilerin imzası var. Bu tutanaklar tutulurken neden AKP'li ve MHP'liler bir şerh düşmediler.

İBB adayı AKP Genel BaşkanıI Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı toplantı yapıyorlar. Neden? Bu yaptığınız suç.

YSK'da görevli hakimlere sesleiyorum. Islak imzalı tutanakların tamamını önünüze koyup elinizi vicdanınıza koyup karar vereceksiniz.

Sandıklarınların yüzde 92'si sayıldı 15 bin 722 oy farkla Ekrem İmamoğlu İstanbul Belediye Başkanı seçilmiştir.

MERAL AKŞENER: HUKUK VE BİLİM VERİYE DAYANIR

Erdoğan sandıktan çıkan sonucu tanımayarak Milli İradeye ihanet etmektedir. Erdoğan'a 'muhtar olamaz' denmişti. Bu millet kendisini başbakan yaptı. 'Cumhurbaşkanı olacağım' dedi, bu millet onu da yaptı. Bu sandıktan çıktı. Milli iradeye saygısızlığı bu gazi ve aziz millet affetmez. Sandıkta cezasını verecek, affetmez.

80 ihtilalini yaşamış bir nesiliz. Kenan Evren'i bir seviye daha ileri taşımış bir Erdoğan ile karşı karşıyayız. 'AK Parti kazanana kadar seçim yenilenmesi' ancak Afrika ve Güney Amerika diktatörlüklerinde olur.

Millete "Kibir abidelerinin kulağını çekin" demiştik; millet, o kulağı bu sefer sandıkta koparır. Memleket hepimizin ama anlaşılıyor ki İstanbul sadece AK Parti'nin.

Hukuk ve bilim veriye dayanır. Bilgiye belgeye dayanır hislere yer yoktur.

İnsanlarımızın rahatlaması lazım. İmamoğlu'nun 15 bin oyunu beğenmemek kimsenin hakkı da haddi de değildir.Ekonomiye odaklanılması lazım Türkiye'nin rahatlaması lazım.Polisin askerin yargının bir terör örgütüne nasıl peşkeş çekildiğini bu ülkenin insanları ağlayarak izlediler. 15 Temmuz darbe kalkışması oldu. Bu millet köprüden sokaktan bu devleti topladı getirdi.