Kılıçdaroğlu, 'Yiyorlar, yiyorlar, doymuyorlar, ama zeytine değil, ranta doymuyorlar'

Kılıçdaroğlu, 'Yiyorlar, yiyorlar, doymuyorlar, ama zeytine değil, ranta doymuyorlar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP lideri kamuoyunda ‘Zeytinlik Kanunu’ olarak bilinen ve zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasına olanak sağlayan yasa tasarısına ilişkin olarak 'Sıra zeytin ağaçlarının katliamına geldi. Doymuyorlar, yiyorlar, doymuyorlar. Ranta doymuyorlar. Ya siz zeytin agacından, zeytinden ne istiyorsunuz?' dedi.

Zeytinin nurlu bir ağaç olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Zeytin, Kuran-ı Kerim de ismi geçen ağaçlardan biridir. Şöyle denir, 'Yağı, anne sütünden sonra en değerli sıvıdır.' Besleyicidir.'' ifadelerini kullandı.

Barışın sembolü zeytini 'nasıl yok ederim' diye özel bir çabanın içindeler


Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, uzmanlarla yıllarca çalışarak 1939 yılında Zeytin ile ilgili Yasa'yı çıkarttıklarını belirten Kılıçdaroğlu,'İnsan hakları ihlalleri var. İşkenceler var. Haksız gözaltılar var. İşten atılanlar var. Bütün bunlar sürerken bir de sıra şimdi zeytin ağaçlarının katliamına geldi. Doymuyorlar, yiyorlar, doymuyorlar. Ranta doymuyorlar... Ya siz zeytin agacından, zeytinden ne istiyorsunuz?' Zeytin ağacını nasıl yok ederizin çabası içindeler. Niçin zeytin ile ilgili böyle bir karar geliyor TBMM'ye? Zeytinin anavatanı Anadoludur. Zeytin dalı barışın sembolüdür. İster Nuh'un Gemisi'ni alın örnek, ister adalet dağıtan hakimlerin cübbelerini, ister adalet dağıtan padişahların, hakanların, devlet başkanlarının kafalarına taktıkları taçları alın. Bütün bunlarda zeytin vardır. Şİmdi siz alıyorsunuz 'zeytinleri nasıl yok ederim' diye özel bir çabanın içine giriyorsunuz. 2002’den bu yana 6 kez zeytin ağacının katliamıyla ilgili kanun tasarısı getirdiler. Şimdi 7 oldu. 6 kez reddedildi, şimdi getiriyorlar. Neden? Maden arayacaklar, madencilerin isteği üzerine. Ya madense maden, servetse servet yerin üstünde, bırak yerin altını. Neden müdahale ediyorsunuz buna? Zeytin ile ilgili mücadeleyi parlementoda biz yapacağız. Sizlerde dışarıdan her türlü desteği verin' dedi.