Kılıçdaroğlu:Elini vicdanına koy buna bir ders ver

Kılıçdaroğlu:Elini vicdanına koy buna bir ders ver

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Çözüm üreten tek partiyiz. Öğretmenler gününde de neyi yapmak istiyoruz izninizle onu sıralayım. Bir, meslek kanunu çıkarılmalı. Bütün öğretmenlerden ricamdır nerede milletvekili görürseniz söyleyin bunu. Ek iş yapan öğretmenler var. Öğretmenleri bu ayıptan kurtarmamız gerekiyor. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalı. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmeli dedik. Polisler için söylediysek öğretmenler için de söyledik. AKP'den de MHP'den de İYİ Parti'den de HDP'den de bekliyoruz. Oy birliğiyle sağlayalım biz bunları. Tüm siyasi partilere sesleniyoruz; 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimize bir maaş ikramiye verelim!”

Özel okullara devlet desteği geri çekilmeli. Hala sabah ve öğlen eğitim veren okullarımız var. 21. yüzyıldayız.


KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ

Her üç kadından birinin fiziksel şiddete uğradığını artık biliyoruz. Açılan davalar 2017'de 44 binden 207 bine çıkmış durumda. Nasıl bu hale gelebiliyor? Sizler bu ülkede gerçekten kadın erkek eşitliğini sağlamak istiyorsanız yönünüzü döneceğiniz bir tek parti var CHP. Kadın erkek eşitliğini savunan bir parti.

ÇAY-SİMİT HESABI

Çay ve simit hesabı yapalım  1.75 kuruş simit, 1.75 kuruş çay. 5 kişilik aile 3 öğün bunları yese 3.50 kuruş. 10 lira 50 kuruş yapıyor. 5 kişi 52 lira 50 kuruş. 30 gün birer çay birer simit yiyecekler 1575 lira yapıyor. Asgari ücret ne kadar? 1603 lira. Vicdan sahibi olan herkese sesleniyorum. 28 lirayla bu insan okul, elektrik, su, doğalgaz parasını nasıl karşılasın? Ben bu yönetime Erdoğan'ın sözleriyle sesleniyorum. Senin bu zalim yönetimin değil bu yiyecekleri, bir bardak çay ile simidi bile layık görmüyor. 16 yılda geldiğimiz nokta budur.

Damat diyor ki 1603 lirayla bunlar gül gibi geçiniyorlar. Ben ne yaparsam yapayım, bunlar yine oylarını bana verecekler diyor. Bu sefer öyle değil, milletin ciğerine işledi artık. Kendisi çift dikiş maaş alıyor, yetmiyor 74 bin 500 lira aylık vereceksiniz diyor. İnsaf diye bir şey var. Üstelik elektrik, doğalgaz parası da yok. Asgari ücretli kardeşim hesabını sormazsan bu yoksulluğa mahkumsun demektir.

"GÖZÜNÜZ AYDIN, SİZ DE TERÖRİST OLDUNUZ"

Soğan baskınları yapıyorlar, silahlı teröristle soğanlı terörist arasında fark yok diyor. Soğan üreticilerinin gözü aydın. Siz de terörist oldunuz. Nereye koyacaklar bu soğanı? Neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Şaşırmış vaziyetteler.

CEMAL KAŞIKÇI SORUSU

Katilleri niye serbest bıraktınız? Bildiğiniz halde. Ses kayıtlarını dinlediğiniz halde. Kraldan para mı dilendiniz? Bu soruyu her zaman soracağım