Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a

Almanya'dan dönünce “ağzının payını vereceğim” diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dediğini yaptı ve Van’daki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdi veriştirdi

- Sen ancak tenekeden komutan olursun. Sen arkadan hançerlemeyi seven birisisin,
 -Beline kadar kanın ortasına oturmuşsun. Kan dökmeden başkanlığı gerçekleştirmezsin
 -Milletin başına bir numaralı bela olmuş, bir numaralı bölücü olmuşsun, senin yüreğinde insan sevgisi yok
-Senin iraden milli irade olamaz, o senin bağnaz iradendir. Milletin iradesine ihanet eden sensin     
-Kan dökmek sizin geleneğinizde var. Sen kandan beslenen bir insansın Erdoğan
- Laikliği yok etmeye çalışıyorlar, Ne senin boyun, ne senin kilon buna yetmez arkadaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’da düzenlenen il başkanları toplantısında konuştu, tartışmalı sözlerini tekrarladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi. Terör konusunda AKP’yi eleştiren Kılıçdaroğlu, “Ne oldu Türkiye’ye? ‘Efendim, terörü bitireceğiz’ dediler. ‘Eyvallah’ dedik, ‘Kredi açıyoruz’ dedik. Yol haritası gösterdik, ‘Bununla çözmeyeceğiz’ dediler. Çözdüler mi? Hayır, daha büyük belalar açtılar arkadaşlar. 2013’te söyledim, ‘u sorun sıradan bir sorun değil. Bakkalın, manavın sorunu değil. Tarihsel birikimi olan bir sorun, beraber çözmek zorundayız. Sorunun adresi Meclis’tir’ dedik” diye konuştu.
“Tenekeden komutan olursun”
 Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan için yapılan düğünü sert bir dille eleştirerek, “Faturayı Başbakan mı ödüyor, Cumhurbaşkanı mı ödüyor? Beyefendi sarayında oturuyor, her gün şehitler geliyor. Bu akşam düğün dernek yapacak beyefendi. Bunun hesabının sorulması lazım” dedi. IŞİD terörü üzerinden de hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Buradaki esnafın ne günahı var. Bu bölge bütün Ortadoğu’yu besliyordu. Şimdi dışarıdan alıyoruz. Bölge halkını teröre ezdirdi. Bu yetmedi, bir de başımıza ithal terör geldi, IŞİD. Bir sabah kalktık Suriye’yi baş düşman ilan ettiler. Ne oldu, ‘Kardeşim’ diyordun Esad’a. Nasıl bir devlet yönetimi, nasıl bir öngörme yeteneği. En uzun sınırımız yol geçen hanına döndü. Kilis burnumuzun dibinde. Her gün roket ve top atışları var. Türkiye Cumhuriyeti’nde bir ilin kanaat önderleri, gazeteye ilan veriyor. Nerede bu hükümet diye? Mavi Marmara ile İsrail’i başdüşman ilan ettiler. Dokuz vatandaşımızı açık denizlerde İsrail vurmuştu. İsrail’le barışmak için tazminat ödeyeceksin. ‘Gazze’ye gideceğim’ dedi. Dedim seni alnından öpeceğim. Gazze'nin 'g' sini bile ağzına almadı. Kapalı kapılar ardında İsrail’e önce OECD, sonra NATO’nun yolunu açtılar. İsrail özür mü diledi. Tazminat mı verdi. Ablukaları mı kaldırdı? Hayır, allayıp, pullayıp kahramanlık edebiyatı yaptığı dönemde baş düşman ilan etmişti. Şimdi muhtacız diyor. Türkiye gibi bir ülke muhtaç hale geldiyse, utan o koltuğunda. Ne diyordu; ‘Ben komutanım’ sen ancak tenekeden komutan olursun”. 
“Erdoğan kandan beslenen biri”
  Erdoğan’ın Başkanlık ısrarına değinen Kılıçdaroğlu, “Kan gövdeyi götürmüş, beline kadar kanın ortasına oturmuş, her gün insanlar ölüyor. ‘Anneler ağlamayacak’ diyordu, ağlamayan anne kalmadı. Bunları bir tarafa bıraktı. İlla ‘Ben başkan olacağım’ diyor. 14 yıldır bu memleketi tek başına yönetiyorsun. Yapmak isteyip de yapamadığın ne oldu? Ne istiyorsun bu milletten? Milletin başına bir numaralı bela olmuş, bir numaralı bölücü olmuş” dedi.
  Kılıçdaroğlu, gündeme damga vuran ve ‘kan’ tartışmalarını doğuran sözlerini tekrarlayınca, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi: “Kalkmış konuşma yapmış, kendisini muhatap almıyoruz. TRT bir kanal açsın, RTE kanalı olsun adı. 24 saat ne istiyorsa konuşsun. Tuvalete giderken, malı götürürken, sarayda gezerken, kahvaltı yaparken hepsini versin. Diyor ki, ‘Milletin iradesine ihanet etmiştir.’ Milletin iradesine ihanet eden adam sensin. 23 milyon 600 bin oy alan Davutoğlu’na sen demedin mi ‘İstifa et’ diye... Sen kendi iradeni milli irade olarak görüyorsun. Senin iraden milli irade olamaz, o senin bağnaz iradendir. TOBB’da konuşma yaptım. Aynı şeyi söylüyorum. Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Biri konuşacak, hakim ona göre karar verecek, bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Böyle bir sistemi kan dökmeden gerçekleştirmezsiniz. Aynı şeyi tekrar söylüyorm.    Demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanırız diyoruz. Kan dökmek sizin geleneğinizde var. Her gün onlarca kişi hayatını kaybetmiyor mu? Erdoğan kandan beslenen birisi. Arkadan hançerleme geleneği de var bunlarda. Sen arkadan hançerlemeyi seven birisisin, senin yüreğinde insan sevgisi yok. Cumhuriyet, bir kişinin iki dudağı arasına hapsedilmek isteniyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. İstediği kadar sarayında debelensin, biz bu ülkede demokrasi, yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğünü sokakta bulmadık. Bedellerini ödemeye hazırız. Demokratik, laik, sosyal, hukuk devletini değiştirmek, dikta yönetimini getirmek istiyorlar. İnsanlar birbirini boğazlayacak, utanmıyor musun? Ne boyun, ne kilon buna yetmez arkadaş”.
“Savcılardan korksaydık siyasete girmezdik”     Sözleri nedeniyle hakkında başlatılan soruşturmaya da verip veriştiren Kılıçdaroğlu, “Baskı yapıyorlar, sanıyorlar ki, geri adım atacağız. İster yandaşlarını, ister havuz medyanı, istersen mafya bozuntusu arkadaşlarını getir, yıldıramazsın. Sevsinler senin savcılarını... Biz o savcılardan korksaydık zaten siyasete girmezdik. Bu ülkede terör bitecekse, demokrasiyle, özgürlüklerle bitecek. İnsanların düşüncelerine kelepçe vuramazsın, herkes çıkacak adam gibi düşüncesini anlatacak” dedi.
Şehit ailesini ziyaret etti 
  KILIÇDAROğLU, iki gün sürecek il başkanları toplantısı için bulunduğu Van'da şehit ailelerini de unutmadı. Beş gün önce bomba imhası sırasında şehit olan bomba imha görevlisi Ferhat Arslan'ın taziye çadırına giden Kılıçdaroğlu'nu şehidin ağabeyi Reşat Arslan ile 17 yaşındaki oğlu Muhammet Nurullah Arslan, polis kıyafetiyle karşıladı. Ağabey Arslan, CHP’nin kardeş kavgasının son bulması için Meclis’te bunu gündeme getirmesini istedi. Şehidin oğlu Muhammet Nurullah Aslan ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, kanın durması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi