Kılıçdaroğlu’ndan flaş Batur hamlesi

Kılıçdaroğlu’ndan flaş Batur hamlesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir düğümünü çözmek için düğmeye bastı.

YURT/İZMİR

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir adaylarından Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’u Ankara’ya davet etti.

Batur’un daha önce randevu talebi üzerine, Kılıçdaroğlu bugün saat 17:00’ye randevu verdi.

Batur’un, Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme İzmir düğümünü çözüp çözmeyeceği görüşmeden sonra ortaya çıkacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, adaylık için yeniden başvuru yapmasının ardından, İzmir’de dengeler değişmiş ve kartların yeniden karılmasına yol açmıştı.

Narlıdere Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile genel merkezde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme ile ilgili açıklamalarda bulunan Batur “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinde bugün, CHP Genel Merkezinde CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşme, benim açımdan son derece verimli geçmiştir. Ancak görüşmenin detaylarını, iki kişinin baş başa görüşmesi olduğu için paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

Kocaoğlu’nun ve Tunç Soyer’in adaylığına karşı çıkanlar, “CHP İzmir yıllardır parti içi çekişmeden yoruldu. Örgütlerle uyumlu çalışacak, ismi açıklandığında partimizde küskünlük, kırgınlık yaratmayacak, İzmir’de seçmenin sempatik bakacağı, mevcut belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nu küstürmeyecek, deneyimli, kentte ağabey görevi yapacak, kısaca bütün İzmir’i kucaklayacak bir adaya ihtiyaç var” diyerek yeni bir isim üzerinde durulmasını talep ediyorlar.