Kılıçdaroğlu'ndan il başkanlarına flaş uyarı

Kılıçdaroğlu'ndan il başkanlarına flaş uyarı

Kılıçdaroğlu, “Örgütlerimiz provokasyona gelmemeli. AKP’nin Türkiye’yi savaş ülkesi haline getirdiğini ev ev anlatın” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin il başkanlarına, kendisine yönelen saldırılara ilişkin olarak, “AKP, terörle mücadeledeki başarısızlığını bize yıkmaya çalışıyor. AKP’nin Türkiye’yi hem içeride hem dışarıda bir savaş ülkesi haline getirdiğini ev ev gezerek anlatın” talimatı verdiği öğrenildi.
Kılıçdaroğlu, önceki gün Ankara’da kendisine desteğe gelen 81 il başkanıyla genel merkezde biraraya geldi. Kısa süren görüşmede il başkanları özellikle son yaşanan olaylar nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun arkasında oldukları mesajını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun, “Çözüm süreci denilen süreç boyunca PKK ile anlaştılar şimdi gelinen noktada onlar açısından tam bir fiyasko ile karşı karşıyayız. Son dönemde şehit sayısında meydana gelen artışı ve terörle mücadeledeki başarısızlıklarını bizim üzerimize yıkmaya çalışıyor. Sorumluluklarını bizim üzerimize atmak için yürüttükleri algı operasyonuyla başarısızlıklarını gizlemek istiyorlar. Yürüttükleri operasyonda, CHP’nin terör örgütleri birlikte hareket ettiği suçlamasını yapıyorlar. Oysa terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlar bu iktidar, bu iktidarı yöneticileridir” mesajını verdiği belirtildi.

DİK DURUN

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ciddi bir süreçten geçtiğini belirterek, hükümetin ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ‘başkanlık sistemi’ni öncelikli hedefleri haline getirdiklerini aktardı. Başkanlık mücadelesinin önümüzdeki günlerde daha da sertleşeceğini anlatan Kılıçdaroğlu, bu anlamda bazı kamu görevlilerinin de partili gibi çalıştığını belirterek şunları söyledi: “Bizim bu dönemde daha da dik durmamız gerekiyor. Bulunduğunuz illerde beni temsil ediyorsunuz. Bunun için söylemleriniz sert olsun, alttan almayın, gördüğünüz hukuksuzluğun üzerine gidin. Kamu kurumlarında şahit olduğunuz haksızlıkların ve hukuksuzlukların üzerine gidin. Valilerin, kaymakamların parti elemanı gibi çalışmasına asla izin vermeyin. Kamu görevlilerini yakından takip edin. Vali ve kaymakamlar sizinle görüşmüyorsa bize bildirin. Asla geri adım atmayın, arkanızdayız.”

‘Saha çalışması yapın’

Alınan bilgilere göre; Kılıçdaroğlu, “Yürütülen algı operasyonuna karşı bütün örgütlerimiz dikkatli olmalı, provokasyona gelmemeli. Örgüt disiplini içinde hareket etmeniz gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarına, “AKP’nin Türkiye’yi hem içeride hem dışarıda bir savaş ülkesi haline getirdiğini ev ev gezerek anlatın. Saha çalışmalarıyla bu mesajı tüm vatandaşlarımıza aktarın” ifadesini kullandığı kaydedildi.

İktidar olmanın yolu Parti Okulu’ndan geçer


Kılıçdaroğlu, önceki gün ayrıca Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı’nın koordinasyonunda yürütülen Parti Okulu’nun Parti İçi eğitim Çalıştayı’na katıldı.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu, “İktidar olmanın yolu Parti Okulu’ndan geçiyor. Sandık bazlı örgütlenme modelimiz çok önemli, ev ev gezerek çalışmalar yürütmemiz gerekiyor. Ne kadar çok kişiye dokunursak oyumuzu o kadar artırırız” mesajını verdi. Ülke genelindeki 66 Parti Okulu koordinatörünün katıldığı çalıştayda, eğitici, temel siyaset, sandık örgütlenmesi, gençlik kolları akran ve yönetici eğitimleri hakkında bölge koordinatörleri taslak raporlarını sundu.

Alınan bilgilere göre; CHP yönetimi, bir önceki seçimde sıfır oy alan sandıkların listesini çıkardı. Bu sandıklarda ilk aşamada en az 1 üye hedefi koyan CHP yönetimi, önceki seçimlerde görevli oldukları sandık çevrelerinde sandıklarına sahip çıkmayan partilileri de “kara liste”ye aldı. Bu kişilerin yeniden sandıklarda görevlendirilmesi mümkün olmayacak.