Kılıçdaroğlu'ndan 'kalpazanlık' yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan 'kalpazanlık' yanıtı

Kılıçdaroğlu: Kalpazanlık kelimesini içeren yazının altında bizzat Erdoğan'ın imzası var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri arasındaki söz düellosu, iki liderin karşılaştıkları Ankara’daki toplantılarda “el sıkışmamaları” ile yeni bir boyuta taşınmıştı. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Kuruluş yıldönümü töreninde karşılaştığı Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmamasını, CHP Lideri’nin kendisine “kalpazan” demesine bağlamıştı.  Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın bu çıkışına Twitter üzerinden bir belge paylaşarak yanıt verdi.
“Cumhurbaşkanı başına taş düşse benden bilecek. Oysa ki kalpazanlık iddiasını Meclis’e taşıyan bizzat kendisi, iddianın sahibi de Adalet Bakanlığı’dır” diye yazan CHP Lideri, Erdoğan ve bazı AKP’liler hakkında aralarında “kalpazanlık” suçlamasının da bulunduğu dosyaya ilişkin resmi bir yazı paylaştı.
“KALPAZANLIK KELİMESİNİ İÇEREN YAZININ ALTINDA BİZZAT ERDOĞAN’IN İMZASI VAR”
Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı, içinde “kalpazanlık” kelimesinin de geçtiği ve Erdoğan dahil bazı AKP’lilerin suçlandıkları dosyaya ilişkin üst yazının en ilginç unsuru ise, altında dönemin Başbakanı olarak bizzat Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının bulunması. TBMM Başkanlığı’na hitaben yazılan, altında “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan” imzası bulunan resmi yazıda şöyle deniliyor; “Zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik ile cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarını işlediği iddia olunan Siirt Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Mustafa Açıkalın ve İdris Naim Şahin, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan haklarında tanzim edilen soruşturma dosyası ile Adalet Bakanlığı’nın ilgili yazısının sureti ilişikte gönderilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 83. maddesine göre gereğini arz ederim.”

Oysa ki, kalpazanlık iddiasını Meclis'e taşıyan bizzat kendisi, iddianın sahibi de Adalet Bakanlığı'dır! pic.twitter.com/9yEIxD7aDz

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) 28 Nisan 2016