Kılıçdaroğlu’ndan üniversitede tanzim satış yapılmasına tepki

Kılıçdaroğlu’ndan üniversitede tanzim satış yapılmasına tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 Eylül Üniversitesi'nde açılan tanzim satış noktasına tepki gösterdi.

İzmir 9 Eylül Üniversitesi'nde açılan tanzim satış noktasına tepki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi? O üniversitenin tarımın bu hale nasıl geldiğini araştırması gerekiyor” dedi.

'BİZ SİZLERE GÜVENMEK ZORUNDAYIZ'

Kılıçdaroğlu, ülke yönetiminde akademisyenlerin büyük bir sorumluluğu olduğunu belirterek “Ben sorunu çözmek için sizlerin bilginize başvururum. Ben ekonomiyi, maliyeyi çok iyi bilirim ama tıbbı bilmem, size sorarım. Siyaset kurumu sizin ürettiğiniz çözümlerden yararlanır. Şimdi bunlar kalmadı. Kamudan bağımsız çalışan sizlerin görevi çok daha fazla. Biz sizlere güvenmek zorundayız. Üreteceğiniz her bilgi bizler için önemlidir” dedi.

Kılıçdaroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tanzim satış noktasının açılmasına tepki gösterdi.” Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi?” diye soran Kılıçdaroğlu, “O üniversitenin tarım bu hale nasıl geldi onu araştırması gerekiyor. Çünkü onu araştıracak kişileri başa getirmiyor. Kendi kendine yeten bir ülke nasıl oldu da tarımda bu duruma düştü bunu araştırması lazım. Sırf saraya yaranmak için biz de tanzim satış açtık diyorlar. Bunlara akademisyen, bilim insanı denir mi?” ifadesini kullandı.