Kızılay Meydanı'nda seçim şov

Kızılay Meydanı'nda seçim şov

Muharrem İnce’nin büyük Ankara Mitingi öncesi  Kızılay meydanında ‘adaylar geçidi’ yaşandı. Siyasi partiler arasındaki yarış renkli sahnelere sebep oldu.

Dilan ERDEMİR / YURT

Muharrem İnce’nin Büyük Ankara Mitingi için CHP Genel Merkez yönetimi Ankara İl Başkanlığı  ‘harıl harıl’ çalışırken AKP, CHP,MHP, İYİ Parti, HDP ve SP meydana kurdukları çadırlarda seçmene son çağrılarını yaptılar.

Dün, Kızılay’da AKP çadırı ‘tenha’ idi.  Buna karşılık  cumhur ittifakının diğer ortağı MHP’nin çadırı hareketliydi. Ölürüm Türkiyem şarkısı eşliğinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın  meydana gelmesiyle hareketlilik arttı. Karakaya’ya gösterilen ilgi MHP’nin Ankara, Yozgat, Kırşehir gibi Ortaanadolu kentlerinde AKP’den oy alacağı tezini de doğrular nitelikteydi. Karakaya, Ordu Adayı Cemal Enginyurt’un da ‘Erdoğan’a oy verin ama bu milletvekillerine değil, çünkü onlar Erdoğan’ın sayesinde milletvekili oluyor, yerlerinden bile kalkamıyorlar’ sözlerini hatırlatan iligi yumağı arasında etrafını saran seçmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Sohbet etti.

Mevlüt Karakaya gelirken...

Karakaya'ya ilgi büyük...

AKP çadırı tenha

Kızılay meydanın en disiplinli çadırı ise Millet İttifakı’nın muhafazakar kanadı Saadet Partisi idi. Onlarca baş örtülü genç kız sessiz ve disiplinli bir biçimde broşür dağıttılar. Adayların çadır konuşmalarını  düzenlediler. SP adayı İlyas Tongüç,yaptığı konuşmada  ‘Bu zamana kadar insanlarımızı din ile aldattılar. Miting meydanlarında Kuran- Kerim’i haşa bir seçim objesi gibi kullanmaya çalıştılar. Bizim yapmış olduğumuz ise dinimizi kendi içimizde yaşamaktır. Devlet işlerine din karıştırılmaz. Allah yar ve yardımcımız olsun’ dedi.

Ankara 2. Bölge milletvekili adayı İlyas Tongüç vatandaşların sorunlarını dinledi...

Saadet Partisi'nin dilek tahtasına, bir kadının "Geçen seçim trafoya kedi kaçtı. Bu seçim trofaya at kaçarsa dikkat" yazdığı görüldü.

HDP çadırı ise bol müzikliydi. Bu vatan bizim hepimiz kardeşiz, kardeşçe yaşayalım sözlerinin yer aldığı türkü meydanı kaplarken, CHP çadırı da kalabalık bir partili çalışmalarına sahne oluyordu.

Fotoğraflar: Bilal BAŞER