Kızılcahamam'da Binali Yıldırım neden yok

Kızılcahamam'da Binali Yıldırım neden yok

AKP için kritik olan ve gelecek dönem planının yapıldığı Kızılcahamam'da, Binali Yıldırım'ın neden olmadığı bilinmiyor.

AKP'nin 28. Değerlendirme ve İstişare Kampı, dün Kızılcahamam'da başladı.

31 Mart analizi için Kızılcahamam’da üç günlük kampa giren AKP, kampta; iş başı yapan belediye başkanlarına uyarı ve tavsiyelerde bulunulacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kampta, 2014 yerel seçimleri ile 2019 yerel seçimleri de karşılaştırmalı olarak değerlendirilecek. 

Kampa; AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, kadın ve gençlik kolları MYK üyeleri, il kadın ve gençlik kolları başkanları, büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları, büyükşehir belediye meclis başkanvekilleri, il genel meclis başkanları ile kabine üyeleri katılıyor.

BİNALİ YILDIRIM NEREDE

Kampta, birtakım sunumlar da yapılacak. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sunum yapan ve yapacak isimler arasında yer alıyor.

Ancak...

Kızılcahamam kampında bir nokta dikkat çekiyor.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı olan Binali Yıldırım'ın kampta yer almaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

Zira, Binali Yıldırım, İstanbul'da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ile girdiği yarışta seçimleri kaybetmiş ve uzun bir süre konuşulmuştu.

Kampta, AKP'nin bütün kritik isimleri bulunurken ve bugün Erdoğan'ın konuşmasında en ön sırada yer alırken, Binali Yıldırım'ın olmaması dikkat çekti.

AKP için kritik olan ve gelecek dönem planının yapıldığı böylesine bir kampta, Binali Yıldırım'ın neden olmadığı ise bilinmiyor.

İşte kamptan kareler:

Kaynak: Oda TV