Koç: 'Bu eczanede ilaçlar bedava olacak'

Koç: 'Bu eczanede ilaçlar bedava olacak'

Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, sosyal belediyecilik anlayış kapsamında hazırladığı projelerden olan  “Mezitli Halk Eczanesi”  ile sağlık güvencesi olmayan, dar gelirli, kimsesiz ve sokaklarda yaşayan vatandaşlar ücretsiz ilaç hizmetinden faydalanabilecek.

Koç; “İlaç isteğinde bulunmak için de mutlaka doktor onaylı reçete olması gerecek. Ayrıca vatandaşlar ilaç kullanımı ile ilgili her türlü danışmanlık hizmetini de alabilecek” dedi.

KOÇ, PROJELERİYLE DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

CHP’li Sinan Koç, sosyal belediyecilik anlamında hazırladığı projeleriyle dikkat çekiyor. Ülkemize örnek olacak birçok proje hazırlayan Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçim kampanyası kapsamında vatandaşlarla ve köylülerle bir araya gelmeye devam ediyor. Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Koç,  aday olup seçilmesi durumunda Halk Eczanesi projesini hayata geçirmeyi hedefliyor.

“İTHAL İLAÇLARA MİLYARLARCA DOLAR HARCANIYOR”

 Halk Eczanesi projesi ile sağlık güvencesi olmayan, dar gelirli, kimsesiz, sokaklarda yaşayan ve devlet güvencesinden olmayan mülteciler durumlarını belgeledikten sonra Halk eczanesinden ücretsiz faydalanabilecek. Koç, “İlaçların yurt dışında ithal edilmesi ve ülkemizde üretilen ilaçların eş değerleri de piyasa koşulları ve fiyat farkları nedeniyle ithal edilen yoluna gidilmesi ülkemizde milyarlarca dolara mal olmaktadır. Ülkemizdeki döviz kurlarının artmasında dolayı ilaçların faturası vatandaşa kabarık gelmektedir” ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ İLAÇ HİZMETİ

İsraf olacak ilaçları ihtiyaç sahiplerine ve hastalara ücretsiz bir şekilde buluşturmayı hedefleyen Koç, “Mezitli Halk Eczanesi proje ile sağlık güvencesi olmayan, dar gelirli, kimsesiz, sokaklarda yaşayan ve devlet güvencesinden olmayan mülteciler durumlarını belgeledikten sonra Halk eczanesinden ücretsiz haydanabilecek. Mezitli Belediyesi tarafından sağlık kuruluşlarından kullanılmamış ilaçların toplanması ile oluşturulacak Mezitli Halk Eczanesi, israf olacak ilaçları ihtiyaç sahipleri ile ücretsiz olarak buluşturmayı hedefleyecek. İlaç isteğinde bulunmak için de mutlaka doktor onaylı reçete olması gerecek. Ayrıca vatandaşlar ilaç kullanımı ile ilgili her türlü danışmanlık hizmetini, alabilecek” diye konuştu