Kocaoğlu: Aday önermeyeceğim

Kocaoğlu: Aday önermeyeceğim

Bostanlı Rotary Kulübü temsilcileri 2004’ten bu yana oturduğu koltukta rekor kırarak veda kararı alan Başkan Aziz Kocaoğlu’na kente hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Özgür TUĞRUL-YURT

1 Ekim’de yeni dönem için aday olmama kararını açıklayan Kocaoğlu, ‘kararınızdan dönüş olabilir mi?’ sorusu üzerine, “Ben bu kararı 2014 seçimlerinde vermiştim. 10 yılı yeterli görüyorum. Binali Bey’in aday olması ve pompalanmasından dolayı, ‘şöyle adam böyle adam, seçim kaybetmedi’ dediler, biz de girdik. Şimdi kararımız kesindir. Benim geriye dönüşüm diye bir şey söz konusu değil. Türkiye için İzmir için yak kendini derlerse de kendimi yakarım. O noktaya da inşallah gelmez” dedi. 

Buluşmada önemli  açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu soruları da yanıtladı. 

Kocaoğlu ‘Veda kararından dönüş olur mu’ yönündeki soruya şu yanıtı verdi: 
Ben bu kararı aslında 2014 yılında vermiştim. ‘Ben bu işi öğrendim, ölene kadar ben yapacağım’ diye bir şey yok. Başka bir arkadaş bu bayrağı alıp daha yukarıya taşıyacak. O dönem Binali Bey’in çok pompalanmasından dolayı yeniden aday oldum. Siyasette iddia ve tahrik önemli bir unsurdur. Hiç seçim kaybetmedi falan dediler biz de girdik. O dönem bırakma kararımı erteledim ama şimdi kararımız kesindir. Geriye dönüşüm diye bir şey söz konusu değil. Ülke için, İzmir için kendini yak deseler yakarım! O noktaya inşallah gelmez, iyi bir arkadaş gelir biz de evimizde torun severiz.  Ben bunu yaptım, ben başarılıyım, millet bana oy veriyor anlayışı yanlış. Bırakmayanlara saygı duyuyorum ama taze kana ihtiyaç var!

Kocaoğlu’ndan buluşmaya damga vuran diğer mesajlar Genel Merkez’e aday önerip önermeyeceği hakkındaki soruya verdiği cevapla geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Aday önermeyeceğim. Düzgün bir arkadaşımın, bayrağı ileriye götürebilecek bir arkadaşımın, büyükşehir belediye başkanlığı görevini almasını umuyorum. Diliyorum genel merkez hata yapmaz. Herkes bir yerlerde kulisler yaparken ben köylerde partim için çalışıyorum. Bu seçimde sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli değildir. İlçe belediye başkanları da son derece önemlidir. Büyükşehir adayı kim olursa olsun ancak kendini götürebilecek güce sahiptir. Tanınan birçok arkadaşımız var. Ama ancak kendini taşır. Kırsaldakiler hem kendi hem de büyükşehir değirmenine su taşımalıdır.  İsim diye bir şey söylemeye haddim yok. Genel başkan olsam 10 dakikada 30 ilçeyi sayarım” ifadelerini kullandı. 

“Göreve veda ediyorsunuz, İzmir için aklınızda kalan proje var mı?” sorusuna yanıt veren Kocaoğlu, “Katı atık bertaraf tesisine için yer bulamadık. Seçim arifesinde iktidar, daha sonra çevre dostu arkadaşlarımız… Ben de çevre dostuyum. Çevreyi bozacak hiçbir karara imza atmam. Planlama Daire Başkanlığının hepsini tanırım. Orada doğru şey başlarsa o sonuna kadar doğru gidiyor. Planlamada doğru karar alırsanız hem kenti hem belediyeyi hem de kendi namusunuzu korursunuz. Bir de körfez konusu var ama bu konuyu bir belediye başkanı bitirecek diye bir şey yok. Bu kentin en önemli uğraş konusu körfezdir. Tarama hep devam etmelidir. Beydağ’da hala arıtma yeri bulamıyoruz. Orası tarım arazisi, burası başka bir şey. Oradan girip buradan çıkıyoruz. İnciraltını planlamak için geldiğim günden beri konuşmadığım ne vali kaldı, ne bakan kaldı, ne başbakan kaldı.Gelin, sağlık konseptinde İnciraltını planlayalım. Hem İzmir’i hem ege bölgesini hem de Türkiye’nin kalkınmasında ciddi kaynak sağlayacak”  ifadelerini kullandı.