Kocaoğlu: Bu zihniyetler İzmir'i yönetemez

Kocaoğlu: Bu zihniyetler İzmir'i yönetemez

İzmir Belediyesi’nin 150. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Uluslararası Yerel Yönetimler, Demokrasi ve İzmir” konulu sempozyum başladı.

İzmir'i İzmir yapan en önemli değerin limanı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "Eğer çağdaşlığımız, aydınlığımız, gelişen demokrasi ve uzlaşma kültürümüz, yaşam kalitemiz, kentlilik bilincimiz, empati yeteneğimiz, hoşgörümüz ve toplum yapımızla diğer Anadolu kentlerinden daha farklı değerlere ulaşmışsak, bunu Batı kültürüyle erken tanışmamıza, farklı dil, din ve ırka mensup insanları buluşturup kaynaştırmamıza borçluyuz. Yani limanımıza... Ne mutlu bize ki, tarihi boyunca önder olmuş bir kentte yaşıyoruz" diye konuştu.

Doğru yoldayız çünkü…
İzmirlilerin çağdaşlığa ve Cumhuriyet değerlerine olan inancıyla katılımcılık ve yerel demokrasi gibi konularda çıtayı sürekli daha yukarı taşıdığına da vurgu yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:
"Bugün Türkiye’de herkes İzmir'e göç etmek, İzmir'de yaşamak için can atıyorsa, her yer İzmir gibi olmak istiyorsa ve İzmir'in 'en medeni, en renkli, en yaşanabilir' şehir olduğu konusunda genel bir uzlaşı varsa, bu kentin yerel yönetimi olarak doğru yoldayız demektir. Doğru yoldayız, çünkü biz, yerel yönetim erkini kullanırken, çağdaş İzmir'in yapısına ve değerlerine uygun projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Bir kenti geliştirmenin, o kenti iyi bilmek ve iyi analiz etmekle başladığının bilincindeyiz. İzmir'in 'var'larını ve 'yok'larını, geçmişini ve gelecek hedeflerini, hassasiyetlerini; insanlarını ve onların hayata bakışını, duygusunu, duruşunu , beklentilerini iyi biliyor ve yol haritamızı ona göre belirliyoruz."

Bu zihniyetler İzmir'i yönetemez
Demokrasiye ve cumhuriyet değerlerine aşık; hayata anlam katmış tüm güzellikleri doyasıya yaşayan, hoşgörülü ve güler yüzlü ama kutsal değerlerine zarar geleceğini hissettiği andan itibaren gözünü budaktan esirgemeyen İzmirlilerin en büyük motivasyon kaynakları olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, "İzmir'i İzmir yapan değerleri özümsememiş, sindirememiş, içselleştirememiş zihniyetlerin bu kenti yönetmesi ve İzmirlilerin bu anlayışı kabullenmesi zaten mümkün değildir. İzmirli olmak, geleceğiyle ilgilendiği kadar geçmişini de bilmek ve ona sahip çıkmaktır. İzmir’in yerel yönetimi olarak biz de, binlerce yıllık kök lü mirasını gelecek kuşaklara taşırken; imarıyla, ulaşımıyla, çevre yatırımlarıyla kentimizin geleceğine yeni harçlar koymaya devam ediyoruz. Çağdaş Türkiye’nin sembol ismi İzmir’imizle övünüyor, üstüne titriyoruz. Herkesin imrenerek baktığı İzmir'in 150 yıllık geçmişi olan belediyesinde 15 yıl süreyle belediye başkanlığı yapmak, yaşamım boyunca taşıyabileceğim en büyük onur, çocuklarıma ve torunlarıma bırakacağım en büyük miras olacak. Kentimize ve belediyemize hizmet eden bütün belediye başkanlarımıza, emekleri ve katkıları için huzurlarınızda sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.