Kocaoğlu'ndan flaş ittifak açıklaması

Kocaoğlu'ndan flaş ittifak açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyasi partilerin konuştuğu ittifaklara dair açıklama yaptı.

Kocaoğlu, CHP'nin ittifak konusunda izleyeceği yöntem açısından bir önerisinin olmayacağını belirterek, "Yukarıların yapacağı bir iş. Ben karışmıyorum, beni aşar" dedi. 

Başkan Kocaoğlu, Balçova İnciraltı bölgesinin planlanmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kocaoğlu, belediye olarak taslak bir plan önerisi hazırladıklarını açıkladı. Hazırlanan öneri planı, bir yazı ile ilgili birimlere gönderildi. Başkan Aziz Kocaoğlu, Kültürpark'a ilişkin de koruma amaçlı imar planı hazırladıklarını, çalışmaların henüz tamamlanmadığını söyledi.

2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde, siyasi partilerin ittifak yapıp yapmayacakları konusunda Başkan Aziz Kocaoğlu, "Partiniz yerel seçimlerde ittifak yapmalı mı" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Onu genel merkez bilir. Ben yerel yöneticiyim, garip bir belediye başkanıyım. Benim bu konuda bir fikrim yok. İttifakın nasıl yapıldığını ben biliyorum. Hangi ittifak yüzde 50.1'i bulursa, yerel seçimi alır. Hangi ittifak? İttifak yukarıların yapacağı bir iş. Ben karışmıyorum, ben İzmir'i konuşuyorum. CHP'nin ittifak yapıp yapmaması konusunda bir şey söyleyemem. Beni aşar. Biz haddimizi biliyoruz, bugüne kadar da öyle geldi. Öyle gidecek."