Komünist Başkan'a HDP'li linci

Komünist Başkan'a HDP'li linci

Eski CHP milletvekili Hüseyin Aygün, Mehmet Fatih Maçoğlu’na ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj attı.

Tunceli Ovacık’ta yaptığı başarılı işlerle adından çokça söz ettiren Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise TKP’den Tunceli Belediyesi Başkanlığı için aday oldu.

CHP’nin eski Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, Mehmet Fatih Maçoğlu’na ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj attı. Mehmet Fatih Maçoğlu’nun TKP’den Tunceli Belediyesi Başkanlığı’na aday olması sonrasında başlayan kara propagandaya dikkat çeken Aygün şöyle yazdı:

“Komünist Başkan'a kara propagandalar:

* Sen Dersim'in yeni kayyumusun..

* Sen Kemalist'sin..

* Senin girmen CHP'ye yarar..

* Sen git, nohut-fasulye komünistliğine Ovacık'ta devam et..

* Sen Sözcü'ye manşet oldun..

* Sen Atatürkçü'sün Komünist değilsin..

* Sen girersen AKP alır..”

Hüseyin Aygün’ün bu mesajını paylaşan Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz ise, Mehmet Fatih Maçoğlu’nun Başkanlık için HDP’ye aday adaylığı başvurusu yapmadığına dikkat çekti ve kara propagandanın da HDP’liler tarafından yapıldığını ima etti. İsmail Saymaz, Hüseyin Aygün'ün mesajını paylaşarak, "Ovacık'ın komünist başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, HDP'den aday adayı olmadığı için söyleniyor bunlar" şeklinde tweet attı.

İşte Aygün ve Saymaz’ın tweetleri: