Komünist Başkan: Bizi izlemeye devam edin

Komünist Başkan: Bizi izlemeye devam edin

Tunceli Belediye Başkanlığı'nı kazanan Fatih Mehmet Maçoğlu, “Komünist anlayışın ilçeden ile taşınmış olması tüm halklar için umut olmuştur” dedi.

Yerel seçimlerde oyların %32,7'sini alarak büyük bir başarıya imza atan TKP'nin adayı Fatih Mehmet Maçoğlu Tunceli Belediye Başkanı seçildi. Kamuoyunda 'Komünist Başkan' olarak da bilinen Maçoğlu, "Ovacık modelinde olduğu gibi bunları Tunceli genelinde hayata geçireceğiz. Bizi izlemeyi devam edin" ifadesini kullandı.

 Cumhuriyet'ten İlayda Kılıç'a konuşan Maçoğlu, yeni dönemde Ovacık modelinde gösterdiği üretim faaliyetlerini Tunceli bazında örgütleyerek tüm bölgeye yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Tunceli'de tüm grupların söz hakkına sahip olacağını kaydeden Maçoğlu, "Sosyal alanlarda yapacağımız çalışmalar Ovacık modelinde olduğu gibi olacak. Biz orada yürüttüğümüz çalışmaları geniş kapsamlı hale getireceğiz. Komünist bir anlayışın ilçeden, ile taşınmış olması tüm halklar için umut olmuştur. Seçim sonrası Türkiye'de gördüğümüz tablo da umuttur" diye konuştu.

Başkanlık için henüz mazbatayı almadığını ancak çalışmalara başladığını aktaran Maçoğlu, 2 Nisan Otizim Farkındalık Günü kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiğini belirterek, "Mazbatayı henüz almadık ama biz zaten seçim odaklı çalışmıyoruz. Bizim üzerimize çok büyük bir sorumluluk yüklendi. Dünyanın gözü Tunceli'de bunu biliyoruz" dedi.

Sosyal yaşamı ve üretimi destekleyen çalışmalarına devam edeceğini aktaran Maçoğlu, "Doğa ve çevreye uyumlu hareket ederek ekolojik yaşamı savunacağız. Üretim ve istihdam alanlarında kadının ön plana çıkması noktasında çalışmalar yürüteceğiz. Ovacık modelinde olduğu gibi bunları Tunceli genelinde hayata geçireceğiz. Bizi izlemeyi devam edin" ifadelerini kullandı.

Sandıktan demokrasinin çıktığını söyleyen Maçoğlu, "Biz seçimde dostlarımızla yarıştık. AKP ile yarışıyorlar diye bir söylenti çıkardılar ama burada böyle bir sosyolojik taban zaten yok. Bu topraklarda öyle bir anlayış baş gösteremez. Başından beri söylüyoruz, zafer kazanmadık. Sadece başarılı olduk ve demokrasi kazandı. Belediye meclisimiz de birçok yapının bir arada olduğu bir meclis olacak" dedi.