Komünistler İstanbul, İzmir ve Ankara adaylarını açıkladı: Aynı gemide değiliz

Komünistler İstanbul, İzmir ve Ankara adaylarını açıkladı: Aynı gemide değiliz

Türkiye Komünist Partisi (TKP), düzenlediği törenle 31 Mart seçimlerindeki İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını açıkladı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 31 Mart seçimlerindeki adaylarını ve seçim bildirgesini Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde (NHKM) düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

TKP’nin Ankara adayı Fatma Korur, İstanbul adayı Zehra Güner, İzmir adayı Senem Doruk İnam olarak açıklandı.

soL'un haberine göre “Aynı gemide değiliz” sloganıyla seçimlere girecek olan TKP’nin aday tanıtım toplantısında konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “Açıkçası seçimlerde, hele hele 2019’un 31 Mart’ında yapılacak seçimlerde işçi sınıfının sesini, ezilen halkın sesini duyurmak ve yükseltmek bizim sorumluluğumuz. Bu bilinçle hareket edeceğiz. Bu seçimlerde biz varız, bizim gemimiz farklı diyoruz” ifadelerini kullandı.

Okuyan, “Karşımızda bu düzeni de temsil etseler de parti olmasını isterdik. Bunların hepsi birbirine benziyor, her şey oluyorlar. Burada parti yok artık, böyle bir ortamda partilerden bahsedilemez, bu seçimlerde TKP dışında parti gibi mücadele eden yok. Ortada ne dediği belli olmayan ‘partiler’ var. Her parti islamcı oluyor, liberal oluyor, devrimci oluyor…” dedi.

'AYNI GEMİDE DEĞİLİZ, BİZ KOMÜNİSTİZ'
Toplantıda konuşan Tunceli adayı Fatih Mehmet Maçoğlu da, “Devrimcilerle birlikte yapılan, birlikte yapılan işlerin yarattığı kültür çok güzel. Ovacık’ta yapılanların geliştirilmesini istedik, bizler halkın iktidarını savunan insanlarız, çünkü biz komünistiz, onlarla aynı gemide değiliz, farkımız budur. Önümüze çıkacak her türlü baskı ve engelin farkındayız, biz bilimsel bir anlayışın ardıllarıyız. Herkes çok iyi bilsin, halkla birlikte yöneteceğiz. Onların rantlarına karşı, onların bireysel iktidarına karşı iktidarları halka vereceğiz. Halk meclisi yönetecek, biz onların faaliyetini sürdüreceğiz. Onlara rantçı, hırsız diyorlar, bizlere komünist. Bundan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.