Komutanların sandıklarından hangi parti çıktı?

Komutanların sandıklarından hangi parti çıktı?

Odatv, 31 Mart'ta yapılan seçimlerde TSK’nın komuta kademesinin oy kullandığı sanık sonuçlarını yayınladı.

Türkiye 31 Mart seçimini geride bıraktı. CHP, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de olduğu üç büyük şehirde zafer kazanırken, oylarını da arttırdı. Siyasi parti liderlerinin oy kullandığı sandıklardan hangi partinin birinci çıktığı konuşurken, TSK’nın komuta kademesinin oy kullandığı sanık sonuçlarına Odatv ulaştı. TSK komuta heyetinin oy kullandığı sandıklarda, CHP’nin açık ara tüm rakiplerine fark atması dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın oy kullandığı 1166 numaralı sandıkta, CHP’ye 222 oy çıkarken, AKP’ye 48, SP’ye ise 2 oy çıktı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in oy kullandığı 1165 numaraları sandıkta da CHP’ye 223 oy çıktı. AKP’ye ise 53, SP’ye de 2 oy çıktı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın oy kullandığı 1167 numaralı sandıkta ise, CHP’ye 215, AKP’ye 66, SP’ye 2 oy çıktı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın oy kullandığı 1170 numaralı sandıkta da yine CHP 224 oy ile birinci parti çıktı. AKP’ye de bu sandıkta 52 oy, SP’ye 5 oy, DSP’ye ise 1 oy çıktı.