'Kontrollü darbeyi, kontrolsüz yönetim için kullandılar'

'Kontrollü darbeyi, kontrolsüz yönetim için kullandılar'

Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaşayan Türk kökenli vatandaşların düzenlediği “Adalet Yürüyüşü”ne destek etkinliğinin ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Türkiye’de bugün ceberrut, rastgele ve kayırmacı olmak üzere üç tip hukukun uygulandığını söyleyerek, “AKP hükümetinin yandaşa kayırmacı, muhalife ceberrut, vatandaşa rastgele hukukuna karşı adaleti arıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’deki kötü gidişatta OHAL’in büyük rolü olduğunu söyleyen Cankurtaran, "Kontrollü darbeyi kontrolsüz, denetlenemeyen yönetim için kullandılar. Genel Başkanımızın yürüyüşü bu ülkenin ezilen, adaletsizliğe mahkum edilen milyonlarının çığlığıdır” dedi.

“HAYIR KORKUSUYLA ‘HAYIR’LI CUMALAR’ DEMEYENLER ŞİMDİ DE ADALET’İ DUYMAKTAN RAHATSIZLAR”
 
CHP’nin Adalet yürüyüşünün AKP iktidarını çok huzursuz ettiğini söyleyen Cankurtaran, “Hani referandumdan önce ‘hayır’ kelimesinden rahatsız olduklarından birbirlerine ‘Hayırlı Cumalar’ demeyi bırakmışlardı ya şimdi de Adalet'i duymaktan rahatsızlar. Çok rahatsızlarsa partilerinin ilk adı olan ama asla uymadıkları Adalet kelimesini kaldırıp yerine Erdoğan’ı eklesinler. AKP’ye yakışan isim ‘Erdoğan Kalkınma Partisi’dir" diye konuştu.
 
“AKP, KATAR’A 15 TEMMUZ GECESİNİN DİYET BORCUNU MU ÖDÜYOR?”
 
Cankurtaran’ın gündeminde dış politikadaki gelişmeler de vardı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Middle East Monitor haber sitesinde çıkan girişiminin ardından Katar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korunması için Katar Özel Kuvvetleri'ne bağlı 150 asker gönderdiği yönünde çıkan haberi hatırlatan Cankurtaran, "Bugüne kadar bu konuda bir doğrulama yada yalanlama gelmedi. Bu iddia doğru mu? AKP, şimdi asker göndererek Katar Şeyhi’ne 15 Temmuz gecesinin diyet borcunu mu ödüyor?” dedi.
 
“BİR SAVAŞ ÇIKSA KATAR’DAKİ ASKERİMİZE NASIL YARDIM GÖNDERİLECEK?”
 
Cankurtaran, Katar Dışişleri Bakanı’nın Türk askerinin bütün bölgenin güvenliğini sağlamak için Katar’a geldiği yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Türkiye’den üç bin kilometre uzaklıktaki Katar’da bir savaş çıksa askerimize gerektiğinde nasıl yardım gönderilecek? Sonuçta biz ne ABD, ne Rusya’yız. Uçak gemilerimiz mi var? Yada Katar’la sınırımız mı? Olası bir savaşta askerimizin orada sıkışıp kalma riski olmaz mı? Hiç bu tür olasılıklar düşünüldü mü?" şeklinde konuştu.