Korumasız gezen İmamoğlu'na yaşlı amcadan öğüt

Korumasız gezen İmamoğlu'na yaşlı amcadan öğüt

CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, sabah, Of-Hayrat Derneği ile başlayıp, partisinin Fatih Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı ile başlattığı seçim turuna, Kadınlar Pazarı esnaf ziyareti ile devam etti.

CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu, sabah, Of-Hayrat Derneği ile başlayıp, partisinin Fatih Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı ile başlattığı seçim turuna, Kadınlar Pazarı esnaf ziyareti ile devam etti.

İmamoğlu, esnaf turunda en renkli sohbeti balcı Cihat İncel (25) ile yaptı. İncel, ''Koşturma içinde size güç lazım'' diyerek, İmamoğlu'na, farklı yörelerin ballarından tattırdı. İmamoğlu, yöresi kendilerinde saklı bir balı kendisine tattırıp, ''Seçim öncesi doping olur inşallah'' diyen İncel'e, ''Bu kadar mı?'' diyerek espri yaptı. İncel de bir kavanoz balı, İmamoğlu'nun tüm ısrarlarına rağmen, CHP adayına hediye etti. Pazar esnafı, ''Bizi ayrıştıranlara karşı umut oldunuz'' diyerek İmamoğlu'na desteklerini iletti.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile partisinin Fatih İlçe Belediye Başkan adayı Soner Özimer, Kadınlar Pazarı'nda esnaf ziyaretine çıktı. İmamoğlu, pazar girişinde, bir vatandaşın, ''Bizi ayrıştıranlara karşı umut oldunuz'' sözleriyle karşılandı. Büryan kebabı satan bir lokantaya giren İmamoğlu, kendisine ikram edilen etin tadına baktı. Lokanta çıkışında, Fuat Güvercin (72) adlı bir vatandaş, İmamoğlu'ndan Türk bayraklı rozetini istedi. Talebi gülerek karşılayan İmamoğlu, ''Rozeti çıkarırsam, rozet takmadı derler'' diyerek, yardımcılarını verdiği rozeti, Güvercin'e hediye etti.

''Sen kimsin?''
İmamoğlu, bir çay bahçesinde karşılaştığı yaşlı bir adamla da ilginç bir sohbet gerçekleştirdi. İmamoğlu, yaşlı adamın, ''Sen kimsin'' sorusuna, ''Ekrem İmamoğlu'' yanıtını verdi. Yaşlı adam, ''Trakya'dan mı geldin'' deyince, İmamoğlu, ''Beylikdüzü'' dedi. Ardından, ''AK Parti'li misin'' sorusunu yönelten yaşlı adam, İmamoğlu'ndan ''CHP'' yanıtını aldı. Yaşlı adam, İmamoğlu'na, ''Ne kadar elinden geliyorsa, o kadar yap. Eğer yaparsan devam edersin'' öğüdünde bulundu. Bu sırada bir vatandaş da ''Başkaları 3 bin kişilik korumayla geliyor. Halk adamı olanlar da böyle vatandaşla buluşuyor'' diyerek İmamoğlu'na teşekkür etti. İmamoğlu, vatandaşların fotoğraf çektirme taleplerini kırmadı. Bu sırada bir vatandaşın, ''De yeter, biz de görelim onu'' demesi gülüşmelere yol açtı. İmamoğlu, girdiği kahvede cep telefonundan ''okey'' oynayan bir vatandaşa, ''Yeni sistem bu mu'' şeklinde takıldı.

''Hassasiyetlerimiz aynı''
İmamoğlu'nun esnaf ziyaretinin en ilginç anları, Cihat İncel'in (25) balcı dükkanında yaşandı. İncel, ''Koşturma içinde size güç lazım'' diyerek, İmamoğlu'nu dükkanına davet etti. İmamoğlu'na yöresel ballarla ilgili bilgiler veren İncel, ürünlerinden tattırdı. İncel, ''Anzer balından daha güçlü. Yeri bizde saklı'' diyerek İmamoğlu'na özel bir ürününü tattırdı. İmamoğlu, ''Seçim öncesi doping olur inşallah'' diyen İncel'e, ''Bu kadar mı?'' diyerek espri yaptı. İncel de bir kavanoz balı, İmamoğlu'nun tüm ısrarlarına rağmen, CHP adayına hediye etti. İncel, İmamoğlu'na, ''Bugüne kadar bize CHP ve MHP'den hiç siyasetçi gelmedi. İlk kez siz geliyorsunuz. Bir de ezan okunurken seçim otobüsünden çalınan müziği kapatmanız da dikkatimi çekti'' dedi. İmamoğlu'nun İncel'e yanıtı, ''Hassasiyetlerimiz aynı'' yanıtını verdi. İmamoğlu, İncel'e, ''Yönetenler gelip, balınızı yememişler. Yeseler, iyi yönetirlerdi'' diyerek espri yaptı.

''Bize 'terörist' demesinler''
Pazar gezisi sırasında bir vatandaş, İmamoğlu'na, ''Cumhurbaşkanımız her akşam televizyonlarda HDP'lilere 'terörist' diyor. Bize 'terörist' demesinler. Kendisine iletin'' siteminde bulundu. İmamoğlu, vatandaşa, ''Deseler de kıymeti yok'' yanıtını verdi. İmamoğlu, öğle namazını, Hüsam Bey Tezgahçılar Camii'nde kıldı. Namazın ardından esnaf turuna devam eden İmamoğlu'na, bir dükkanda çiğ köfte ikram edildi. İmamoğlu, çiğ köfteyi gazetecilere ikram etti. İmamoğlu, bir dükkanda karşılaştığı ünlü gazeteci Coşkun Aral'la bir süre sohbet etti. İmamoğlu, semtte bulunan Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği ve Eruh-Der'e de kısa ziyaretlerde bulundu. İmamoğlu, son olarak ziyarette bulunduğu Siirt Vakfı'nda vatandaşların sorunlarını dinleyen İmamoğlu, bir soru üzerine, ''Pahalılığı şehrin ortasına manav açarak önleyemezsiniz. Bu bir politika meselesidir'' dedi. Burada da İmamoğlu'na Siirt Pervari balı hediye edildi.