Kılıçdaroğlu meydan okudu: 'Şantajlar beni korkutamaz'

Kılıçdaroğlu meydan okudu: 'Şantajlar beni korkutamaz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın yakınları hakkında açıkladığı belgeler nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılmasının gündeme getirilmesi ve tutuklanmaktan korkup korkmadığına ilişkin soruları yanıtladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İstedikleri kadar savcılarıyla, hakimleriyle yola çıksınlar. Ben doğruları sonuna kadar söyleyeceğim. İstedikleri gibi tehdit etsinler, şantaj yapsınlar, bunlar beni korkutamaz" dedi.

Londra ziyareti sırasında CNN Türk’ün sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hakkındaki soruşturma ve dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili iddialar için "Erdoğan kendisini Cumhurbaşkanı ya da Başbakan olarak değil, devlet olarak görüyor. Bu tehlikelidir. Hangi baskıyı uygularsa uygulasın, haklı bildiğim her konuda Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirmeye devam edeceğim. Bu ülkede tüyü bitmemiş çocuk, yeni doğan çocuk vergi öderken, Cumhurbaşkanının yakınları Türkiye'de vergi ödememek için Man Adası ile ticari ilişkiye girerlerse bunu ben dile getirmeyeceğim de kim dile getirecek. İstedikleri kadar savcılarıyla, hakimleriyle yola çıksınlar. Ben doğruları sonuna kadar söyleyeceğim. İstedikleri gibi tehdit etsinler, şantaj yapsınlar, bunlar beni korkutamaz" diye konuştu.

DOKUNULMAZLIK İSTEMİYORUZ

Dokunulmazlık dosyasının Meclis'e gelmesi halinde kaldırılmasını isteyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz dokunulmazlık istemiyoruz. Eğer hesap vermekse, onlar da gelsin milletin önünde hesap verelim. Oturup beni eleştireceğine neden karşıma çıkmıyor. Dünya kadar televizyonu var. Gelsin karşıma çıksın. Niye korkuyor. Hani dünya lideriydi" dedi.

HİÇBİR KORKUM YOK

CHP lideri "tutuklanmaktan korkuyor musunuz?" sorusuna ise "Hiç bir tedirginliğim yok. İnandığım dava haklı bir davadır ve sonuna kadar yürüyeceğim" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti sırasında gündeme getirdiği "Lozan Antlaşması gözen geçirilmeli" çıkışına destek veren Kılıçdaroğlu, "Yunanistan Lozan Antlaşmasının kurallarına uymuyor. Yunanistan'daki müftünün seçimle gelmesi lazım. Ama atamayla geliyor. Ben Yunanistan'a gittiğim zaman seçilmiş müftüyü ziyaret ettim, atanmış müftüyü ziyaret etmedim" dedi.