'Madımak katliamı FETÖ organizasyonu mu?'

'Madımak katliamı FETÖ organizasyonu mu?'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a, ‘siyaseti temizle’ çağrısında bulunarak, siyasette FETÖ arınmasının 17-25 Aralık ile sınırlandırılmamasını ve sonuçlarının şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaşılmasını istedi

Başta Sivas Madımak katliamı olmak üzere bütün faili meçhul cinayet dosyalarının da yeniden açılmasını isteyen Gürsel Tekin, “17-25 gibi bir takvim koymak FETÖ soruşturmalarında bir sonuca varmamak demektir. Tam tersine faili meçhuller başta olmak üzere bütün dönemlerin karanlıkta kalan olayları sil baştan araştırılmalıdır” dedi.

Ya Madımak da FETÖ organizasyonu ise

Gürsel Tekin Yurt’a yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sivas Madımak dâhil çok geniş bir şekilde faili meçhuller araştırılmalıdır. Sonuçları da kamuoyu ile açık açık paylaşılmalıdır. Madımak bir FETÖ provokasyonu neden olmasın, kimin garantisi var? Yoksa bu bir iç kargaşa provası mıydı? AleviSünni çatışması çıkarılması için bir provokasyon
muydu? Devletin bağırsaklarını temizlemesinin tam zamanıdır. Sadece Bülent Arınç için kozmik odaya girip ‘Ankara’nın derin dehlizlerine girdik’ diyenler, bu ülkeye darbe yapanlar için de Ankara ve siyasetin derin dehlizlerine girmeden sonuç almak mümkün olmayacaktır.” 

Suça ve hukuka takvim olmaz


Hukuka ve soruşturmaya takvim koymanın CHP için kabul edilebilecek bir yöntem olmadığını belirten Gürsel Tekin, “FETÖ soruşturmasında sonuç kime varıyorsa, hangi siyasi partiye uzanıyorsa uzanmalı. Türkiye kirli siyasetten arınmalıdır. Siyaset, kirlilikten arınırsa bütün sorunların üstesinden gelmek çok daha kolay olur. Siyaset ilk defa da olsa kendi kirli çamaşırlarını kendisi yıkamalıdır” dedi.