Makam odalarını saraya çevirenlere TKP'li başkandan yanıt

Makam odalarını saraya çevirenlere TKP'li başkandan yanıt

Tunceli'de HDP ve CHP ile yarıştan başarıyla ayrılan TKP'li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, makam odasına "Söz, yetki, karar Dersim halkına" yazısı astırdı.

Dersim Demokratik Halk Dayanışması'nın ortak adayı olarak TKP'den Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, ilk iş olarak halk ile belediye binası arasına kayyum tarafından örülen duvarları yıkmış, 'şeffaf' ve halkın katılımının sağlanacağı bir belediye kuracakları vurgusu yapmıştı. Komünist başkan Maçoğlu şimdi de makam odasına "Söz, yetki, karar Dersim halkına" yazısı astırdı.

Tunceli Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından yayınladığı video aracılığıyla, "Ovacık'ta başlayan söz, yetki, karar Ovacık halkına şiarı, bugün söz, yetki, karar Dersim halkına şiarıyla bütünleşirken, bunun bütün ülkeye yayılacağı bir yaklaşımı örgütlüyoruz" diyen Maçoğlu, "Dersim Demokratik Halk Dayanışması'nın çok önemsediği programına aldığı sosyalist anlayışın, yereldeki örgütlülüğünü gösteren bir anlayış olarak da; sözün, yetkinin, kararın halka ait olması dün Ovacık'ta bugün de Dersim'de örgütlenmeye, vücut bulmaya başladı" dedi. 

Sözlerini "Dersim'i bundan sonra Dersim halkı yönetecek" diyerek sonlandıran Maçoğlu, benzer çalışmaları ile adından sıkça söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor. 

İşte o video: