'Makul Başbakan'

'Makul Başbakan'

AKP'nin Genel Başkanlığı için “sürpriz olmayan” isim açıklandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım AKP'nin direksiyonunu devraldı, sırada oluşturulacak yeni kabine vaR

AKP'de Ahmet Davutoğlu'ndan boşalan koltuğun adayı beklenen isim Binali Yıldırım oldu. Olağanüstü kongreden üç gün önce adı açıklanan Yıldırım, ilk açıklamasını yine bir fıkrayla yaptı
Olağanüstü kongreye hazırlanan AKP'de Genel Başkan adayı da belli oldu. Yaklaşık 45 dakika süren Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından yeni başbakan adayı açıklandı. Ancak, açıklanan isim sürpriz olmadı. Uzun zamandır o koltuk için adı geçen Binali Yıldırım Genel Başkan adayı oldu. Yıldırım'ın adını açıklamak için kameraların karşısına geçen Çelik, AKP'deki ayrışma iddilarına da yanıt vermeyi ihmal etmedi: "Tarihi yazan bu kadro kurucu liderimiz, kurucu genel başkanımız, liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Türkiye'nin yepyeni ufuklara ulaşmasını sağlamıştır. Boş yere uğraşmak zorunda kaldığımız bir tartışma devam ediyor. Bu tartışmayı kapatmanın zamanı gelmiştir. Tartışmayı muhalefet partileri şöyle yürütüyor. Cumhurbaşkanımızla AK Parti kadroları arasında nasıl bir ilişki var? Bunu tek bir cümleyle bitirmenin zamanı gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızla, liderimizle AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur. Dün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır". 
Davutoğlu'na teşekkür
   Çelik'in ardından taze Genel Başkan adayı Binali Yıldırım, kürsüye çıktı ve yine sözlerine bir fıkrayla başladı. Yıldırım, "Şimdi aklıma bir şey geldi. Temel konuşma yapmaya hazırlanıyormuş. Kürsüye çıkmış. Bakmış ki konuşması yok. Benimki gibi. Sonra dönmüş demiş ki topluluğa 'Buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben. Şimdi artık Allah biliyor'" dedi. AKP'nin "bir dava partisi" olduğunu söyleyen Yıldırım, sözlerine Davutoğlu'na teşekkür ederek devam etti: "22 Mayıs Pazar günü 2. Olağanüstü Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur. Görevi devredecek olan Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi partimizin kurucu genel başkanı ve lideri Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan'dan aldığı bayrağı bugünlere getirmiştir" diye konuştu. 
Uyum vurgusu
   Yıldırım, "uyum içinde çalışma" vurgusu yaparak, "Kurucu başkanımız liderimiz başta olmak üzere partimizin her kademesindeki arkadaşlarımızla tam bir uyum içerisinde çalışarak büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
  Adaylık konuşmasında Başbakanlık sinyali de veren Yıldırım, "Milletimize şunu Diyarbakır'a orada hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum. Milletim rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız" diye konuştu.
Soluğu Diyarbakır’da aldı 
  GENEL Başkan adaylığı açıklanan Binali Yıldırım, soluğu Diyarbakır'da aldı. PKK'lıların bomba yüklü kamyonu patlatması sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği Merkez Sur İlçesi Tanışık Köyü Dürümlü Mezrası'na taziye ziyaretinde bulunan Yıldırım'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker eşlik etti. Burada konuşan Yıldırım, "Tevdi edilen görev sonrasında bakanlarımız ile hemen buraya geldim. Bunun anlamı şudur; bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Milletimiz rahat olsun emin olsun ki bu terör belası Türkiye'nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için ne gerekiyorsa harfiyen eksiksiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü bozmaya kast edenler korunmasız insanlarımızı yok edenler, cevabını en şiddetli şekilde alacaktır" dedi. Daha sonra da köylülerin mezarlarını ziyaret etti.