Mansur Yavaş: Ankara'nın içi boşaltıldı

Mansur Yavaş: Ankara'nın içi boşaltıldı

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "Bütün Türkiye’nin kaynağı Ankara’da toplanıyor ama Ankara bundan hiç pay almıyor" dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankaralı Genç İş Adamları Derneği’ne (ANGİAD) konuk oldu. Dernek hakkında bilgi alan Yavaş, ANGİAD Başkanı Serhan Yıldız ile dernek üyelerinin sorun ve önerilerini dinledi, sorularını cevapladı.

‘25 yıldır milli maç oynanmamış’

Ankara’nın içinin boşaltığını belirterek konuşmasına başlayan Yavaş, “Ankara’da 6.5 milyon dolar ihracat var ama bir yandan da parlak beyinler gidiyor. Ankara’nın aldığı kamu yatırımlarına baktığınız zaman, önemli ölçüde bir kamu yatırımı da yok. 25 yıldır bir milli maç oynanmamış, uluslararası hiçbir etkinlik yapılmamış. Biz ‘Ankara’yı marka şehir yapacağız’ dediğimizde de ‘Ankara zaten marka’ deniyor. Paris ya da Prag markadır ama Washington değildir, Newyork markadır. Yurt dışında Türkiye’de akla ilk gelen yerler İstanbul ya da Antalya oluyor. Ben Ankara’ya bakışta bir problem olduğunu düşünüyorum. Başkent olması nedeniyle bütün Türkiye’nin kaynağı Ankara’da toplanıyor ama Ankara bundan hiç pay almıyor” dedi.

‘Halk Taşıt projesi’

Yavaş, Ankara’nın 2050 vizyonunu hazırlarken geleceği planladıklarını ifade ederek, “Artık, bilim ve iş dünyasının ortaklığında Ankara’nın vizyonunu çizmek lazım” dedi. Öncelikli olarak Ankara’da işsizliğin çözülmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren Yavaş, kadınların iş hayatına katılması için kreş yapılması ve Halk Taşıt gibi projelerin başkentte istihdamı artıracağını kaydetti.

‘Ulus ve Kızılay yeniden’

ANGİAD üyelerinin turizm projelerini sorması üzerine Yavaş, “Ankara’da ne var, görmüyorlar. Anıtkabir’i ziyaret eden insan sayısı 6.5 milyon. Bunun 1.5 milyonun Ankaralı olduğunu sayalım, 5 milyon insan Anıtkabir’i görmek için geliyor. Bu 5 milyon insanı 1 gün Ankara’da konaklatabiliriz. ‘Ulus ve Kızılay Yeniden’ diye bir projemiz var. Ulus’ta trafiği yerin altına almak istiyoruz” dedi.

‘Kızılay’a referandum’

Kızılay esnafına da bir referandum yapacaklarını kaydeden Yavaş, “Esnafa ‘Hafta bir iki gün araç trafiği olmayan günler olsun mu olmasın mı?’ diye soracağız. Tramway gibi araçlarla yurttaşlar belirli noktalardan ücretsiz Kızılay’a gelecek. Taksi ve toplu taşıma araçları girebilecek. İnsanlar dışarı taşsın, açık havada rahat rahat gezsin istiyoruz” dedi.

‘Ambulansta birileri ölecek diye korkuyorum’

Bilkent ve Etlik’te yapımı devam eden Şehir Hastaneleri konusunda görüşü sorulan Yavaş, “Bu konuda, dünyada örneklerinin kalmadığını okuyorum. Şehir Hastanelerinin yeri çok yanlış. Ambulansta birileri ölecek diye korkuyorum. Trafiğin durumu şimdiden ortada. Ne yol yapılırsa yapılsın, orada trafiğin düzelmesi çok zor. Bir şekilde trafik başka yerleri de tıkayacak. Ben sadece ulaşımla ilgili yeni alternatifler önerebilirim. En büyük korkum, ambulansların oralara gidememesi” cevabını verdi.