Mansur Yavaş: Anketleri gördükçe dilleri kirlendi

Mansur Yavaş: Anketleri gördükçe dilleri kirlendi

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş, rakibi Özhaseki'nin açıklamalarını eleştirerek, "Yok belediyeye teröristleri alacakmışız! Anlatacağınız projeniz olsun. Ama tükenmişlik ortaya çıkınca, anketleri gördükçe diller de kirlenmeye başladı" dedi.

Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Polatlı ilçesine bağlı Temelli beldesinde seçmenlerle buluştu. Yavaş’a, İYİ Parti Sincan Belediye Başkan adayı Mehmet Arslan, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de eşlik etti.

Yavaş, seçmenlerin ellerini vicdanlarına koyup sandığa gideceklerini ve ona göre seçimlerini yapacaklarını söyleyerek, “Bunun bekayla mekayla uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Bu arkadaşımız MHP eski milletvekili, belediye başkan adayımız MHP eski milletvekili. Bizim geldiğimiz köken belli. CHP, İYİ Parti ile birlikte Millet İttifakı’nı kurdu. Şunun sözünü veriyorum; eğer bu ülke herhangi bir şekilde tehlikeye düşerse, bekamız tehlikeye düşerse bu otobüsün üzerindekiler ve burada toplananlar hangimiz hükümetimizin, devletimizin arkasında durmaz?” dedi.

’60 MİLYON LİRAYA BİR KAPI YAPTIRDILAR’

Ankara’da gereksiz yatırımlar olduğunu vurgulayan Yavaş, “Mahkemede bir bilirkişinin eline geçmiş, oradan gördüm raporu. 60 milyon liraya bir kapı yaptırmışlar. 60 milyon liraya Ankara’nın 6 tane ilçesi ayağa kalkardı” eleştirisinde bulundu.

‘ZAFER KAZANDIK DEMEYECEĞİZ’

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar’ın belediyeyi AK Parti’den aldığını hatırlatan Yavaş, “Ne işçi çıkardı ne bir şey yaptı. Çalışıp duruyor ve vatandaş da memnun. Yok teröristleri alacakmış. Şu ekibin bulunduğu yere terörist yanaşabilir mi? Anlatacağınız projeniz olsun. Deyin ki; ‘biz size daha iyi hizmet edeceğiz’. Ama tükenmişlik ortaya çıkınca anketleri gördükçe maalesef diller de kirlenmeye başladı. Beni tanıyorsunuz. Ben o üsluba hiçbir zaman girmedim girmeyeceğim. Bize yakışmaz. İnsanları ötekileştirmek bize yakışmaz. 31 Mart akşamı en az 10 puan farkla kazanacağız. Asla ‘zafer kazandık’ demeyeceğiz” diye konuştu.

‘BU PARAYA METRO BİTERDİ’

Ankara’da havalimanı yolunda yapılan tesisin İngiliz kulübü Chelsea’de olmadığını söyleyen Yavaş, “Havalimanına giderken bir top sahası projesi yapıldı. 2009’da 200 milyon dolar harcandı. O parayla metronun birisi biterdi. Sonra kulüp elinden alınınca, MİT’e verdi. İçinde 14 tane çim antrenman sahası var, 2 tane otel var, 40 tane de villa var. Onun da mermerleri İtalya’dan geldi. Bu İngiltere’de Chelsea var ya meşhur, onun antrenman sahası iki tane. Her ne hikmetse ‘dünyanın en büyüğünü yapıyoruz’ diye bir duygu var. Her şeyin en büyüğünü yapacağınıza en uygununu yapın. Bu paralar babanızın parası değil” dedi.

ÖZHASEKİ NE DEMİŞTİ?

Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Adayı Mehmet Özhaseki, Yavaş’ın seçimi kazanması halinde 20 bin kişinin işe alınacağı iddiası için “O zaman PKK ve DHKP-C gibi örgütler, ‘Sana destek verdik, sen de bizi gör’ diyecekler. İnsanların parklarında artık o militanlar olacak. Allah korusun, evine su parasını getiren tahsildarın militan olduğunu bir düşünün..” demişti. (DHA)