Mazbata, İmamoğlu'ndan geri alınacak: İstanbul'a kayyum atanıyor!

Mazbata, İmamoğlu'ndan geri alınacak: İstanbul'a kayyum atanıyor!

YSK, AKP ve MHP'nin itirazları üzerine İstanbul seçimlerini iptal etti. Yeni süreçte Ekrem İmamoğlu'ndan mazbatasının alınıp İstanbul'a kayyum atanması bekleniyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP'nin başvurusu üzerine İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine karar verdi. İstanbul'da yeniden seçimler 23 Haziran'da yapılacak.

YSK'nın daha önce Kırıkkale Keskin için verdiği karar doğrultusunda, Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası geri alınacak. İmamoğlu'nun yerine seçimlere kadar resmi bir görevlinin kayyum olarak atanması bekleniyor. 

EMSAL KARAR

31 Mart seçimlerinin ardından YSK, Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde kısıtlı seçmenlerin oy kullandığına ilişkin başvuruyu kabul ederek seçimlerin iptal edilmesine karar vermişti. 

Keskin'de İYİ Parti adayı Necati Alsancak seçimi önde tamamlamıştı. 6 oy farkla seçimi kaybeden AKP, seçimde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle YSK'ya başvurdu. YSK, seçim çevresinde hakkında kısıtlama kararı olan 8 kişinin oy kullandığını tespit etti. 6 farkla tamamlanan seçimde oy kullanmaması gerektiği halde, 8 kişinin oy kullanmasının seçimin sonucuna etki edeceğini değerlendiren YSK, Keskin'de seçimin iptaline karar verdi. Yeni seçimin ilçede 2 Haziran'da yapılmasına karar veren YSK, İYİ Partili Necati Alsancak'ın, 8 Nisan'da aldığı mazbatanın iptaline hükmetti.

2 Haziran'da yenilenecek olan seçim öncesi Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanlığı'na, Osman Akbaş'ı kayyım olarak atadı.