Mazbatayı alan Mansur Yavaş'tan ilk açıklama

Mazbatayı alan Mansur Yavaş'tan ilk açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mansur Yavaş, mazbatasını aldı. Mansur Yavaş, önce Anıtkabir'i ziyaret edecek ardından da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne giderek görevine başlayacak

31 Mart seçimlerinin üzerinden 8 gün geçti. Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş yüzde 50.93 oy alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

AKP’nin İstanbul gibi Ankara’da da itirazlarda bulunmuştu. Bu itirazların neticesinde Ankara’da birçok seçim çevresinde geçersiz oylar yeniden sayılmıştı. Ancak geçersiz oyların yeniden sayılması sandıktan çıkan sonuca etki etmedi. AKP’nin Ankara’daki tüm büyükşehir belediye oyları yeniden sayılsın talebi de dün itibariyle İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti.

AKP’nin tüm oyların yeniden sayılması için yaptığı itirazı reddinin ardından Mansur Yavaş bugün İl Seçim Kuruluna giderek mazbatasını aldı.

YAVAŞ ÖNCE HACI BAYRAMI ZİYARET ETTİ

Bu sabah Ankara'nın kurucularından Hacı Bayram-ı Veli Türbesini ziyaret edip dua eden Yavaş, “Bugün mazbatayı alacağız. Biz de ilk olarak Ankara'nın kurucularından Hacı Bayramı ziyaret edip duamızı ettik. Mazbatamızı aldıktan sonra da Anıtkabir'e gidip Ankaramızı başkent yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulunup daha sonra görevimize başlayacağız. ‘Hadi Bismillah’ dedik başlıyoruz” diye konuştu.

“Mazbatayı Ankaralılar adına alıyorum” diyen Yavaş şunları söyledi: “Ankaralı vatandaşlarımızdan hiç kimseyi ayırmadan görevimizi yapacağız. Adaletten, liyakattan vazgeçmeden görevimizi yapacağız. Bu sesimizi Ankaralılara duyurduk ve sonuçta bu mazbatayı aldık. Çok itirazlı bir süreç oldu ama mazbatamızı aldık. İnşallah başarılı olacağız. “

İSTANBUL MESAJI

Mazbatasını aldıktan sonra Ankara büyükşehir belediyesine geçerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş “Darısı İstanbul için olsun” dedi.

BELEDİYE TÜRK BAYRAKLARI İLE SÜSLENDİ

Mansur Yavaş saat 15.30’da Anıtkabir’i ziyaret ettikten sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne giderek görevine başlayacak. Büyükşehir Belediye binası ise Türk bayrakları ile süslendi.

ÖNCE ANITKABİR, SONRA DEVİR TESLİM

Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Yavaş, ziyaretin ardından yürüyerek Ankara Büyükşehir Belediyesine gidecek.

Mazbatayı alan Mansur Yavaş'tan ilk açıklama

Kaynak: Mazbatasını alan Mansur Yavaş'tan ilk açıklama