"Meclis'te bugüne dek yaşanmış en aşağılayıcı olay'

"Meclis'te bugüne dek yaşanmış en aşağılayıcı olay'

Korkusuz yazarı Can Ataklı, AKP grup toplantısında yaşanan 'güvenlik' skandalını anlattı.

İşte o yazı:

Türkiye Büyük Millet Meclisi, salı günü bugüne dek hiç yaşamadığı kadar “aşağılayıcı” bir olay yaşadı.

Salı günleri partilerin grup toplantıları yapılıyor.

Bu toplantılarda genel başkanlar konuşuyor. AKP'nin grup toplantısında da doğal olarak Genel Başkan Erdoğan bir konuşma yapıyor.

Ancak AKP'nin Genel Başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı.

Hal böyle olunca Erdoğan'ın Meclis'e her gelişi de çok tantanalı oluyor.

Esasında Meclis'e geldiğinde bir parti başkanı muamelesi görmesi gereken Erdoğan'a , cumhurbaşkanı protokolü uygulanıyor.

Ama sadece bununla kalınmıyor, güvenlik protokolü de cumhurbaşkanlığı protokolü oluyor.

AKP'lilerin elbette bu düzenden şikayetleri yok. Ama nedense muhalefet partileri de bugüne kadar bunu dert etmediler.

Erdoğan, Meclis'e gelmeden önce cumhurbaşkanlığı korumalarının köpeklerle birlikte binaya girmelerine, salonlarda, koridorlarda ve hatta genel kurul salonunda bomba aranmasına ses etmediler.

Ancak bu salı yaşanan olay hiçbirine benzemiyordu. Cumhurbaşkanlığı korumaları Erdoğan'ı korumak için Meclis kulislerindeki bazı koridor geçişlerini kapattılar.

Ancak güvenlik, ziyaretçilerle birlikte milletvekillerine de uygulandı ve koridordan geçmek isteyen bir milletvekili koruma duvarına tosladı. İşin garibi korumalar milletvekilini takmadılar ve taviz vermediler. Tartışma çıkıncakendiliklerinden  “fedai” olan AKP milletvekilleri, koridordan geçmek isteyen milletvekilini tartaklamaya kalktılar.

O sırada kulise gelen Erdoğan'ın etrafı bir anda silahlı korumalar tarafından sarıldı ve tam koruma uygulamasına geçildi. Tabii bu baskı sonucu ortalık sakinleşti ve milletvekilleri hiçbir şey olmamış gibi normal hayatlarına devam etti. Bana göre bu çok şaşırtıcı.

Milletvekillerinin bu aşağılamaya tepki göstermesi gerek aslında. Bence muhalefet milletvekilleri bundan böyle Erdoğan'ın Meclis'e gelmesi halinde topluca binayı terk etmeli, kimse genel kurul salonunun çevresine, kulislere gitmemeli.

Meclis tamamen Cumhurbaşkanı ve AKP'lilere bırakılmalı. Muhalefet, Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i takmayan, aşağılayan ve ezen tavrını tüm kamuoyuna göstermelidir. Kimine göre bunun bir faydası olmayacaktır.

Elbette kibirli AKP zihniyeti ve ince muhalefet eylemini ciddiye bile almayacaktır ama kayda geçecektir.

Önemli olan da budur. Bu düzen hep böyle gitmeyecek ya.