Meclis'te 'memura zam' tartışması

Meclis'te 'memura zam' tartışması

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu ile CHP Samsun milletvekili Hayati Tekin arasında 'memura verilen zam' üzerine tartışma çıktı. CHP'li vekil memura verilen zammın 'az' olduğunu belirtirken Bakan zammın 'yeterli' olduğunu iddia etti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında söz alan Hayati Tekin; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’na memur zamlarını sordu.

CHP’li Tekin; Bakan Sarıeroğlu’na şunları söyledi “Sayın Bakanım, herkes eksilerden bahsetti. Ben eksileri anlatanların daha da eksi anlattığı kanaatindeyim. Yalnız, ben bir artıdan bahsetmek istiyorum ve sizi tebrik ediyorum.  Ağzı, burnu bağlı memuru paketleyip satan MEMUR-SEN’i nasıl bu kadar aza, yani 2018’de ilk altı ayı için yüzde 4’e, ikinci altı ayı için yüzde 3,5’a; 2019’un ilk altı ayı için yüzde 4’e, ikinci altı ayı için yüzde 5’e nasıl ikna ettiniz, tebrik ediyorum. Haydi MEMUR-SEN 3 milyon insanı sattı, sizin vicdanınız bu anlaşmayı nasıl kabul etti? Bundan sonra MEMUR-SEN’e zam vereceğinize bence cuma iznini bir saate çıkartın, zam isteyen memura şükür duası dağıtın, itiraz edenlere sabır tespihi dağıtın, hiç itiraz etmeyenlere nazar boncuğu dağıtın” dedi.

'BÖYLE BAŞA BÖYLE TARAK'

Tekin konuşmasının devamında; “Hakkını aramayan Memurlar, işçiler için kaderine razı olup hala AKP’yi destekleyen emekliler için sizin iktidarınızın 2023’te, 2053’te ve 2071’de de devam etmesini diliyorum. Böyle başa böyle tarak” dedi.

Tekin sözlerine şöyle son verdi; “Amaç; memurdan, emekliden kesinti yaparak diğer sosyal kesimlere 100’er 200’er lira dağıtarak oy avcılığı yapılıyor. Dolayısıyla dula, yetime, fakire yapılan bu ufak yardımlarda memurun ve işçinin sırtından çıkıyor. Seçim zamanı gelince 200 lira fark verip memurun, işçinin, emeklinin de oylarını almaya çalışacaklardır. Oyun bu kadar basit. Tekin’in sözlerine AKP Zonguldak ve Rize milletvekilleri komisyonda itiraz ettiler. Tekin “ne söylüyorsam arkasındayım tekrar söylüyorum” dedi. Onlar da bu konuşmadan dolayı kınadıklarını söylediler. Bakan Jülide Sarıeroğlu da verilen zamların tatminkar ve yeterli olduğunu söyledi.