Meclis'te AKP ile CHP'li vekiller arasında ilginç tartışma

Meclis'te AKP ile CHP'li vekiller arasında ilginç tartışma

Meclis Genel Kurulu’nda, İzmir Ticaret Odası'ndan çalışma arkadaşı olan AKP'li Necip Kalkan İle CHP'li Tacettin Bayır arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Meclis Genel Kurulu’nda, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sabaha karşı kabul edilerek yasalaşırken AKP ile CHP'li vekiller arasında “İzmir” ve “pijama” atışması yaşandı.

Saat 6.32’ye kadar çalışan Genel Kurul’da sabaha karşı tutanaklara şu konuşmalar yansıdı

AKP İZMİR MİLLETVEKİLİ NECİP KALKAN - Lütfen, efendim…

Tacettin Bayır konuşmasında dedi ki: "Sayın Necip Kalkan bu işlerden anlamaz, ben onu ticaret odasından tanırım, dersini iyi çalışmamış."

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TACETTİN BAYIR (İzmir) - İkincisi doğru, birincisi yanlış.

NECİP KALKAN - Ticaret odasından tanır, o normal üyeydi, ben de onun on beş sene başkanlığını yaptım. (AKP sıralarından alkışlar)

İkincisi: Efendim, Tacettin Bayır konuşurken rüzgâr ve güneşin verimliliğinden bahsetti. Ben de oradan, yerimden "Onların kapasitesinden ziyade üretim değerini, verimliliğini hesap et." dedim. Tabii, o da bize bu lafları söyledi. Ben Tacettin Bey'e şunu...

TACETTİN BAYIR (İzmir) - İzmirliler uyuyor

“SİZ EVİNİZDE PİJAMALARINIZI GİYMİŞ, TELEVİZYON SEYREDERKEN”


NECİP KALKAN - …söylüyorum: Siz evinizde pijamalarınızı giymiş, televizyon seyrederken ben Urla'da, Karaburun'da, Çeşme'de rüzgâr ölçümü yapıyordum. (AK PARTİ sıralarından "Ooo!"sesleri, alkışlar)

OKTAY VURAL (İzmir) - Demek hep Çeşme'de dolaşıyorsun ha.

NECİP KALKAN - Sayın Mesut Yılmaz Başbakandı, Cumhur Ersümer Enerji Bakanıydı -bunu koydum kıyıya- rahmetli Ersin Faralyalı Enerji Bakanıydı.

OSMAN AŞKIN BAK (Rize) - Karış karış gezdi her tarafı.

TACETTİN BAYIR (İzmir) - Sayın Başkan, konuşmacı arkadaş adımı bizzat kullanarak ciddi boyutta sataşmada bulunmuştur. 69'uncu maddeye göre söz hakkı talep ediyorum.

BAŞKAN - Sayın Bayır, size söz vereceğim ama ondan önce bir şeyi hatırlatmak zorundayım. Sayın Kalkan bir şey söylemişti: "En son kim konuşursa onun söylediği akılda kalır." diyerek, size bir pas mı vermiş oldu acaba?

TACETTİN BAYIR (İzmir) - Evet, çatmayacaktı, o zaman sataşmayacaktı! Evet, aynen öyle oldu.

BAŞKAN - Peki, buyurunuz Sayın Bayır, sataşmadan dolayı size söz veriyorum.

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Ama yeni sataşmaya meydan vermemek üzere.

BAŞKAN - Yani, bilemem, işte en son konuşanınki akılda kalacak.

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - O zaman aman ha, ona göre bak!

TACETTİN BAYIR (İzmir) - Sevgili arkadaşlar, gerçekten İzmir Milletvekili Necip Kalkan Ağabeyimle uzun yıllar ticaret odasında birlikte çalıştık ama beni yeterince tanımamış. Öncelikle, hani bahsettiği "Sabah saatlerinde sen pijamayla gezerken…" ifadesini düzeltelim.

OSMAN AŞKIN BAK (Rize) - Öyle demedi.

-“BEN PİJAMA KULLANMIYORUM, ŞORTLA UYUYORUM”-

TACETTİN BAYIR - Ben pijama kullanmıyorum, şortla uyuyorum.

AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Yatak odana girecek hâli yok ya!