Meclis'te gerilim: Bekir Bozdağ'ı yan kapıdan kaçırdılar!

Meclis'te gerilim: Bekir Bozdağ'ı yan kapıdan kaçırdılar!

Meclis Adalet Komisyonu’nda ‘hedef gösterme’ kavgası çıktı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kendilerini terör örgütlerine hedef gösterdiğini belirten CHP’li milletvekilleri, “Ölümle tehdit ediliyoruz. Başımıza bir iş gelirse sorumlusu adalet bakanıdır” diye tepki gösterdiler.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de, kader mahkumlarına da, İslami kesimden kendisini tanımlayan hapiste yatan, sağlığı zor olan insanlara da gittik. Hiçbir ayrım yapmadık” sözleri tartışılmaya devam ediyor. Açıklama sonrasında Ankara'da bu yönde bildiriler dağıtıldı. CHP'li 24 milletvekilin ismi ve ziyaret ettikleri ileri sürülen örgüt mensuplarının sayıları yer aldı.
BAKAN ÖZÜR DİLESİN
Yüksek yargının yapısını değiştiren tasarıyı görüşmek üzere toplanan Adalet Komisyonu'nda broşür gerilimi yaşandı. CHP'li Zeynel Emre, CHP Hukuk Komisyonu üyeleri olarak cezaevlerine yaptıkları ziyaretler nedeniyle Bakan Bozdağ'ın ve hükümete yakın gazetelerin kendilerini ‘hain' gibi gösterip hedef haline getirdiklerini söyledi. Bakanın twitter hesabından CHP'li vekillerin son 3 yılda ‘terör örgütü üyeliği' suçlamasıyla cezaevinde bulunan 164 kişiyi ziyaret ettiğini yönündeki açıklamasıyla bu provokasyonun başladığını söyleyen Emre, bakanın özür dilemesi gerektiğini söyledi.
İTİRAF ETTİ
Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise  ”Adını bile bilmediğimiz örgütlerle bizi ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Bu broşürlerin bırakılması alçaklıktır” dedi. Adalet Bakanı Bozdağ ise tartışmanın Kılıçdaroğlu'nun bir TV programındaki sözleri üzerine başladığını söyledi. “Bu bilgiler bakanlıktan sızmış. O kayıtlar sadece bakanlıkta var” itirafında bulundu. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kendilerinin bakan tarafından hedef gösterildiğini ve ölüm tehditleri aldıklarını belirtti.  CHP'li Mahmut Tanal, “Ben ne zaman PKK bayrağı ile yürüdüm,açıklamazsanız şerefsizsiniz. PKK bayrağını suç olmaktan çıkaran sizsiniz” dedi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, “Verdiğiniz rakamlar her yerde dağıtılıyor. Çok tehlikeli bir iş yaptınız, özür dilemelisiniz” diye konuştu. Bekir Bozdağ ise “Sözlerim yalan, iftira değil. Özür dileyecek bir şey yok. İsimleri tek tek açıklayabilirim” diye karşılık verdi.
YAN KAPIDAN KAÇIRILDI
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu ise “Her gün tehdit mesajları alıyoruz. Önümüzdeki haftayı görebilecek miyim?” diye sordu. Gerilim nedeniyle Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya görüşmelere ara verirken CHP'li Sezgin Tanrıkulu komisyon kapısından çıkmaya hazırlanan Bakan Bozdağ'ın yanına giderek kendisine tepki gösterdi. Bunun üzerine AKP'li bir milletvekili Tanrıkulu'nun kolundan tutarak geri çekti. AKP'lilerle CHP'liler arasında itiş kakış olurken Bekir Bozdağ, komisyonun yan kapısından çıkarıldı.