Mehmet Kesimoğlu Yurt'a konuştu: Hukuken bir karşılığı yok

Mehmet Kesimoğlu Yurt'a konuştu: Hukuken bir karşılığı yok

Yeniden Kırklareli Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kesimoğlu, yaşanan süreci Yurt Genel Yayın Yönetmeni Ali Avcu'ya değerlendirdi.

Yurt Haber Merkezi

Kırklareli Belediye Başkanlığı'na, yerel seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre, CHP'den yeniden aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa edip, bağımsız belediye başkanı adayı olan, mevcut Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu seçildi.

Ancak, Kesimoğlu'nun seçimleri kazanmasının ardından AKP ve MHP'nin itirazları üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Konuya ilişkin Yurt gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Avcu'ya açıklamalarda bulunan Kesimoğlu, yaşanan süreçte yaşananları değerlendirdi.

'SİYASİ BOYUTU VAR'

Arada 248 oy farkının olduğunu belirten Kesimoğlu, "Sandıkların hepsine itiraz ettiler. Bunun hukuken hiçbir karşılığı yok. Böyle bir itiraz şekli yok. Elimizde YSK'nın emsal kararları var. Sadece belirlenen sandıklara bir gerekçe ile itiraz etmeleri gerekiyor. Ancak ozaman işleme alınır. İkincisi ise elimizde 170 tane sandığın ıslak imzalı tutanağı ve İlçe Seçim Kurulu hakimi tarafından imzalanmış birleştirme tutankaları var. Orada bütün parti temsilcilerinin huzurunda oylar açılıyor, gösteriliyor. Bütün parti temsilcilerinin ıslak imzaları ile oraya koyuluyor beyanlarını. Orada da bir itiraz yok. Bundan sonra sadece varsa sorun sandıklara itiraz edilebilir. Onlar tamamına itiraz ediyorlar. Bir hukuki boyutu var bir de siyasi boyutu var işin. AKP Milletvekili, AKP, MHP il başkanları ve MHP'nin adayı dün bir basın toplantısı yaptılar. AKP Milletvekili orada "Birazdan bizim yaptığımız itirazla sandıkların açıklması kararı verilecek. Değil mi" diyor. Kameraların açık olduğunu fark etmiyor. "Rahat olun, bu iş bitti" diyor. Yani devletin ve iktidarın gücüyle buradaki sonucu değiştirmeye çalışıyorlar. Kırklareli halkının iradesine ipotek koymaya çalışıyorlar. Bir de şöyle, tecelli eden bir adalet de var; 1243 tane benim oyum Bağımsız Türkiye Partisi'ne gidiyor. Yani gözü görmeyen, yaşlı insanlar farketmeden, yanlışlıkla 'Bağımsız'ı görüp oraya veriyorlar. Onlar benim oylarım. İkincisi oy pusulasında partilere ayrılan kısımların neresine oyunuzu basarsanız geçerli. Ama bağımsız olunca alt taraflara atılan mühürlerden kaynaklı geçersiz sayılıyor" diye konuştu. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'inde Kırklareli'nde bulunduğunu belirten Kesimoğlu, "Parti binasında görüştükten sonra adliyenin önüne gitti. Orada bir basın açıklaması yapacak. Muharrem İnce burada. Avukat arkadaşlar burada. Kendileriyle değerlendirme toplantısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırklareli halkına şükranlarını sunan Kesimoğlu, son olarak; "Onlar bana sahip çıktılar. Seçim sürecinde '31 Mart akşamı tarih yazacğız. Emin olun ki tarih de bizi yazacak' dedim. Gerçekten de biz bir tarih yazdık, tarih de bizi yazacak. Ben itirazları haklı bulurum. Hiç önemli değil. Herkes huhuk devletinde inandığı konuda hak arayışında olabilir. Ama hukukun, yargının yerine geçerek yasama organı üyesi sıfatıyla böyle bir açıklama yapılmasını benim kabul etmem mümkün değil. Ben yargıya inanmış bir siyaset insanıyım. Halkımı da bu konuda sükunete davet ediyorum" dedi.