Mehmet Tüm'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Mehmet Tüm'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

CHP'li Mehmet Tüm 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle yayınladığı mesajda tutuklu gazetecilere dikkat çekti.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mehmet Tüm'ün mesajı şöyle oldu: 

Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana ülkemizde “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen basın emekçilerimizin özel günü haberin doğrusunu insanlara ulaştırmak amacıyla bu kutsal görevi icra eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.

Fakat son yıllarda ülkemizde basın emekçilerimiz ve yayın, yapım kuruluşları artan ekonomik şartlar,sansür,otosansür, baskı hedef gösterme, tehdit ve hedef gösterme gibi unsunlar sebebiyle yayın hayatına son vermektedir.Maalesef Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın açıkladığı verilere göre de ülkemiz, Dünya basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke içinde  157.sırada yer alıyor. İşsizlikte ise yüzde 30 ile tüm işkolları içinde basın sektörü birinci sırada yer alıyor. 2018’in son 7 ayında 700 gazeteci işsiz,142 gazeteci ise cezaevlerinde tutuklu bulunuyor.

Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı ve hukukun evrenselliği ilkelerinden ödün vermeden çalışan, ve kamuoyunu aydınlatmak için zamana karşı ve stres altında işlerini icra eden ve bu yolda her an haber peşinde koşan basın mensubu arkadaşlarımız düzenli bir mesaisi olmadan, doğru haberi halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmekte ve bu anlamda kamusal bir görevi yerine getirmektedirler.

Bu sorumlulukların bilinciyle kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızın tekrar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklar dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle Ülkemizde ve İlimizde görev yapan basın-yayın kuruluşlarımızda çalışan tüm basın emekçisi arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar dilerim.


 
25 & 26. DÖNEM BALIKESİR MİLLETVEKİLİ  MEHMET TÜM