Merak edilen soru: Damat nerede?

Merak edilen soru: Damat nerede?

Seçime günler kala AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, meydanlarda boy gösterdi. Ancak damadı ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ortalarda gözükmedi. Odatv, Albayrak'ın sessizliğini eleştirdi.

Yerel seçime çok az bir zaman kala iktidar ve muhalefet tarafında mitingler artış gösterdi. Saray ittifakı cephesinde bakanlar bir bir meydanlara çıktı. Ancak bir isim, bu hengameden uzak kaldı. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı aynı zamanda  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, seçim döneminde meydanlarda değildi.

Odatv, Albayrak'ın seçim zamanı sessizliğini eleştirdi.

İşte Odatv'nin o yazısı...

Yerel seçimlere 2 gün kaldı.

Partiler ve adaylar son hamlelerini yapıyorlar.

AKP, yerel seçimlere tüm gücüyle yükleniyor.

Öyle ki; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı gün içinde farklı meydanlarda konuşuyor.

Bakanlar ise şehir şehir gezerek, AKP adaylarına oy istiyor.

BİRİ HARİÇ BAKANLAR MEYDANLARDA

Birçok bakan seçim meydanlarında.

Kimi Tarım Bakanı kimi Çevre Bakanı meydanlarda görünüyor.

Seçimlerin en çok tartışılan isimlerinden biri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Bakan Soylu, seçim maratonunun başladığı günden bugüne dek, meydanlarda, kürsülerde, yayınlarda AKP adaylarına oy istiyor. Sanki kendisini geleceğe hazırlıyor gibi.

Bazı bakanlar ise meydanlarda görünmüyor. En dikkat çekeni ise Berat Albayrak.

Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak seçim döneminde meydanlarda görünmüyor.

Kameralar karşısına geçtiğinde ise genellikle ekonomiyle ilgili konulara değiniyor.

Ekonominin hassas olduğu, bazı açıklamalarda bile verilerin tepe taklak olduğu bir dönemde Albayrak, seçim kampanyasının uzağında kalıyor.

MEYDANLARDAN UZAK DURMA NEDENİ NE

Albayrak, 24 Haziran seçimlerinden sonra bakan olarak atanmasına piyasalar ilk etapta olumsuz tepki vermiş, Türk Lirası Amerikan Doları karşısında yüzde 3'ten fazla değer kaybetmiş, Borsa İstanbul'da günlük düşüş yüzde 2,5'a ulaşmıştı.

Kulislerde ekonominin kritik günler yaşadığı dönemde Berat Albayrak'ın ilgi alanını ekonomiden uzaklaştırmamak için meydanlardan uzak durduğunu söylüyor. Kimileri de Berat Albayrak'ın "damat" algısı nedeniyle oy kaybettirebileceğini ve bu nedenle sahaya çıkmaktan uzak durduğunu söylüyor.

Ancak ortada bir gerçek var ki AKP'deki "2. adam" yarışında meydanlar aracılığıyla Süleyman Soylu, Berat Albayrak'tan rol kapıyor.