Meral Akşener, AKP-MHP ittifakına sert çıktı

Meral Akşener, AKP-MHP ittifakına sert çıktı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Saray koalisyonunun küçük ortağı, çözüm rezaletinde yemin etmişti. 'AKP, PKK'dan tehlikelidir, hesap sormazsak namerdim' demişti. İktidar partisi de "Bunlar kandan besleniyor" demişti. Şimdi bir baktık bunlar yan yanalar” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP-MHP ittifakına sert çıkarak, “Bunlar Millî ittifak, biz gayri millîyiz öyle mi. Biri oturduğu yerden bize laf söylüyor. Diğeri biz nereye gitsek peşimizden geliyor, il il geziyor. Ateş bacayı sardı" dedi.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, “Cesur yürek çıkar ittifakına karşı’ başlıklı yazısında, AKP'ye de MHP'ye de çok sert şekilde tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Türk kadınının cesaretini, yiğitliğini ve korkusuzluğunu ortaya koyan tavrı ile Türk milletinin takdiri ve sevgisini kazandığını belirtti.

AKP'li milletvekillerini "iradeleri yoktur" diye eleştiren Akşener’in, bu görüşünü, "Tek bir kişiye bakıyorlar, her bir konuda en küçük şeye karar veren bir kişi ile yollarına devam ediyor. Bunun adı diktatörlüktür. Bunlar diktatörlükle insanları korkuturlar. Ama bir gün biri çıkıp 'sizden korkmuyoruz' dediğinde işleri biter" dediğini aktaran Uğuroğlu, özetle şunları yazdı:

'MEYDAN OKUYOR'

“Akşener, AKP'lilere, "sizden korkmuyoruz" diye meydan okuyor açıkça.

MHP'yi ve Devlet Bahçeli'yi de isim vermeden şu sözlerle eleştirdi:

‘Saray koalisyonunun küçük ortağı Oslo rezaletinde, çözüm rezaletinde, teröristlerin davulla zurnayla ülkemizden geçtiğinde yemin etmişti.' AKP, PKK'dan tehlikelidir, hesap sormazsak namerdim' demişti. İktidar partisi de "Bunlar kandan besleniyor." demişti. Şimdi bir baktık bunlar yan yanalar.

Bunlar Millî ittifak biz gayri millîyiz öyle mi. Biri oturduğu yerden bize laf söylüyor. Diğeri biz nereye gitsek peşimizden geliyor, il il geziyor. Ateş bacayı sardı."

Evet, gerçekten doğru. Ateş bacayı sardı ve gerek AKP gerek MHP, Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti'den açık seçik korkuyorlar.

Korkunun ecele faydası yok tabii ki. “